Day 2: Don’t Eat Yellow Snow!

Bloggaus suomeksi alla:

Viime päivinä Suomessa on tullut lunta niin että riittää, joten tämä biisi muistutuksena: Don´t Eat Yellow Snow! 😀

 

Ps. Muutama vuosi sitten Monkey Business teki pienen kamppiksen Don’t Eat Yellow Snow -hengessä. Janne oli löytänyt hienon deys -pipon kaupan hyllyltä ja kokenut sen omakseen. Kun hän sitten käveli se päässään keltaiseen toimistoomme eräänä pakkasaamuna, olimme kaikki erittäin innostuneita!

 

Don´t Eat Yellow Snow by http://www.villawool.com/

 

Teimme Villawoolille tiedustelun pipon saatavuudesta, koska Jannen oma oli ollut viimeinen kaupassa. Pian Matti sieltä vastasi, että tilaus onnistuu. Hän kertoi myös, että: ”deys slogan on alunperin hesan ensimmäisen aidon skimbaliikkeen SKISYSTEMS:n mainoksesta jostain 1970 luvun alusta. Kovia jätkiä aikanaan.”

Pipokampanjamme toimi vähän liiankin hyvin, kun teimme Johannan kanssa Tiimiakatemian vahvuuslaskennassa niin mainion promon talvikisojen hengessä, että lähes jokainen lähetyksessä tullut pipo myytiin tunnissa. Kun netin kautta tuli vielä samana päivänä lisää ostajia, meille itsellemme jäi käsiin ainoastaan yksi pipo, joka annettiin kiitokseksi vuoden hyvästä työstä vihreälle apinalle Liherille. Loput apinat jäivät ilman pipoa, vaikka ajatus oli ollut että jokainen saisi oman.

Olisiko nyt hyvä aika tehdä uusi pipotilaus? Mitäs sanotte?

Yellow,

Henna

Here’s the blog text in English:

It’s been snowing like never before in Finland these days, so here’s a reminder for all folks: Don´t Eat Yellow Snow! 😀

 

 

Ps. A few years ago Monkey Business made a little campaign in Don’t Eat Yellow Snow -spirit. Janne had found that cool hat saying Don’t Eat Yellow Snow alone on the store, and bought it of course. On the day he walked into our office wearing that hat we were all full of excitement!

 

Don´t Eat Yellow Snow by http://www.villawool.com/

 

We wrote to the manufacturer, Villawool, asking if it’s possible to buy more of those beanies, and soon we received an answer from there saying: ”Sure it’s possible. And by the way, deys (Don’t Eat Yellow Snow) slogan was originally used by the first and only original Helsinki based Ski-Store called SkiSystems somewhere in the early 70s. Real tough guys back in the days.”

Yep, that time our campaign with the beanies worked even too well. We sold almost all of them within the first hour due to the sensational promotion we made with Johanna while hosting the community event of Team Academy in the spirit of winter olympics. Meanwhile the online sales worked too, and in the end of the day we were left with only one hat that was given to the Green Monkey Liher as thanks for the great work at that year. The rest of the Monkeys stayed without the hat, although the plan had been to get one for everyone.

Do you guys think it would be a good time to  order more d.e.y.s beanies now?

Yellow,

Henna

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.