Monkeyn tapa toimia – Our way of Working

IMG_5118

Bloggaus suomeksi alla:

  1. Meillä ei ole vastauksia. Ei oikeita eikä vääriä. Jos meillä olisi, niin ongelma olisi ns. “Not invented here” -ongelma. Kannettu vesi ei kaivossa pysy. Me uskomme että organisaatioissa toimivat ihmiset voivat ja heidän pitää keksiä ratkaisut ongelmiinsa, koska he ovat myös niitä ketkä ideat ja ratkaisut toteuttavat käytännössä.
  2. Mitä Monkey tekee jos ei tarjoa vastauksia? Monkey auttaa luomalla tilan, luvan ja ajan dialogille ja kokeiluille, joiden kautta vastauksia alkaa löytyä.
  3. Monkey haastaa ajattelemaan, Monkey haastaa etsimään parempia kysymyksiä, jotka synnyttää parempaa ajattelua. Paremman ajattelun avulla voimme synnyttää myös vastausmahdollisuuksia, joita kokeilla käytännössä.
  4. Monkey auttaa ja rohkaisee kokeiluihin ja prototyyppien tekoon. Tekemällä konkretisoimme ideoita ja ajatuksia. Toimiiko tämä vai eikö? Kokeillaan!
  5. Me Monkeyt uskomme että ainut moka on se, että emme opi mitään. Tieto ei kulu, vaan kasvaa, kun jaamme oppejamme myös muille.

Here’s the blog text in English:

  1. We do not have solutions, no right or wrong ones. If we did, then the problem would be the ”not invented here” -problem. We believe that the answer is people and are in people. People can come up with right solutions if they are supported with time, permission and space to do that. And we believe it is best if people who are there to implement the new ideas come up with solutions.
  2. So what does Monkey do if you do not offer solutions? We help by creating the time, space and permission for dialogue and experiments. And through those experiments and dialogue we start to find solutions.
  3. Monkey challenges you to think, Monkey challenges to search for better questions which help to think better, Better thinking leads to potential solutions, which we support to experiment in practice.
  4. Monkey helps and encourages to try something new and to build prototypes. By doing we concretize ideas and thoughts. Does this work or not? Let’s try!
  5. We believe that the only mistake is that we do not learn anything. The knowledge grows by sharing it with others.

  

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.