Kulttuuri on strategia.

Strategia on kuollut – kauan eläköön strategia! Kuinka muutetaan organisaatiota? Perinteisesti strategian kautta. Toimiiko? Perinteisesti ei. Mikäli lähdemme ajatuksesta,  kulttuuri on strategia, saatamme avata eri näkökulman. Kulttuuri muodostuu ihmisten välisestä toiminnasta, vuorovaikutuksesta. Mikäli haluamme pysyviä muutoksia organisaatiossa lähdemme siis muuttamaan kulttuuria. Muuttamalla kulttuuria muutamme samalla strategiaa. Kulttuuri on elävä, dynaaminen eli juuri sitä mitä kaikki strategialta nykyään haluavat globaalissa temmellyksessä.

Kulttuuri ei synny sattumalta. Siihen täytyy keskittyä. Sitä pitää vaalia ja ylläpitää. Ihmisillä on kuitenkin oltava vapaus valita kulttuurinsa. Eli mikäli kulttuuri ei houkuttele on parempi vaihtaa kulttuuria. Eihän tämä ole sinun hautakivesi teksti:

Olisin tehnyt paljon kivaa – pomoni ei sallinut. -Tom Peters-

Kyllä! Johtamista siis tarvitaan, myös tulevaisuuden organisaatiossa. Mutta millaista? Mielestäi vahvin johtamistyökalu ikinä on johtavat ajatukset. Ja niiden synnytysprosessi, sekä vuosittainen läpikäyminen. Niissä määritellään haluttu kulttuuri ja siten vapautetaan yksilöt toimimaan. Yksilöt toimimaan innostuneesti intohimonsa suuntaan. Tiimiakatemia Jyväskylässä on vahvin esimerkki tästä. Kaikki haluvat organisaation jossa ihmiset toimivat kuten siellä. Siihen  kulttuuriin ei kuitenkaan ole pikatietä. Missio ja visio pitävät paketin kasassa – ei tarkkaan määritetyt tehtävänkuvaukset jotka latistavat yksiöiden potentiaalin.

Me monkeyt emme tee tiedettä. Teemme taidetta. Ja taiteessa on tunnetta. Intohimoa. Lupaamme asiakkaittemme kokevan kanssamme tunteita. Ja ei ole oppimista ilman tunnetta. Joten tervetuloa vanhat ja uudet asiakkaat jotka haluavat elää.

Tantourist – aina matkalla.

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.