Pysähtyminen Sallittu!

(Sarjakuvan Copyright Fingerpori )

Loma. Oma. Kyllä se tekee ihmiselle hyvää. Ei sitä edes tunnista olevansa sen tarpeessa. Kunnes tajuaa. Pysähtyminen. Taakse katsominen. Minä ainakin olin sen tarpeessa. Elokuun alusta tähän asti ollut niin sopivasti tekemistä ettei ole ehtinyt turhia miettiä. Päivä kerrallaan ja monta peräkkäin.

Jotenkin kummasti tuo ympäristön vauhti ottaa valtaansa. Motarilla ajettava lujempaa kuin muut tai vähintään maksiminopeutta. Perillä oltava jo. Juoksuksi on laitettava. Lisää. Enemmän.Korkeammalle. Mitä tarkoittaa Anita Roddickin ohje:”kulje eri suuntaan kuin muut”? Sähköpostit katsottava koko ajan. Äkkiä vastattava. Kuinka paljon nykyinen maailmamme vaatii itsensäjohtamista? Kuinka paljon reaaliaikainen maailmamme onkin ”jonkun muun” johtamaa? Kuinka paljon se onkin historiaa ja tulevaa? Tämän vielä ehtii. Tuon jälkeen voin ottaa rennosti. Kyllä se ensi syksynä helpottaa…

Itse huomasin lomalla jälleen läsnäolon vaikeuden. Mieli helposti karkaa tulevaan. Jo aamulla ”väsyneenä” herätessä ajattelee iltaa, että pääsisi nukkumaan. ” Oppilas tulee kymmenen vuoden jälkeen käymään mestarinsa luona. Astuu sisään, kumartaa ja kertoo mestarille oppineensa. Mestari kysyy: Kummalle puolelle ovea jätit kenkäsi? Oppilas ei osaa vastata, lähtee pois. Palaa kymmenen vuoden kuluttua.” Mihin olen menossa?

Aika ei kuulemma kunnioita mitään, mikä on tehty ilman sitä. Monkey Ideologia lähtee orgaanisuudesta, hitaasta kehityksestä – välillä tuskaisenkin hitaalta tuntuvasta. Aika on puolellamme. Olemme jo tehneet paljon. Tiedämme ja osaamme paljon. Mutta silti emme tiedä mitään. On aina enemmän tietämätöntä. Asiakkaiden kanssa emme rakenna varmuuden harhaa, vaan haluamme lähteä jaetusta ymmärryksestä. Jaetusta ymmärtämättömyydestä. Ei maskeja ja kulisseja. Olemme kaaospilotteja asiakkaiden pelottavassa arjessa. Ja lopputulos on aina positiivinen. Keltainen. Tule pysähtymään kanssamme. Meillä on jo espressopannukin!

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.