Joulukalenterin luukku 12 – Avoin lähdekoodi kilpailuetuna

Me apinat olemme vannoneet jo jonkin aikaa avoimen lähdekoodin voimaan. Meille se tarkoittaa sitä, että pyrimme pitämään kaiken toimintamme mahdollisimman läpinäkyvänä niin asiakkaalle, kumppaneille, toisillemme ja myös kilpailijoille. Olemme täällä blogissa pyrkineet kirjoittamaan kaiken toimintamme auki niiltä osin kun se on tuntunut oleelliselta. Ajattelemme asiaa niin, että kilpailuetumme ( eli siis se syy miksi asiakas ostaa juuri meiltä ) ei voi perustua mihinkään menetelmään, työkaluun tai synnyttämäämme prosessiin. Ai miksi näin? No koska:

  1. Maailma muuttuu jatkuvasti ja kaikki ideat vanhenevat hetkessä.
  2. Kehitymme nopeammin kun annamme muiden parastaa ideoitamme.
  3. Menetelmien kehittyminen on lopulta aina asiakkaamme etu.

Avoimen lähdekoodin ajatus on tarttunut meihin apinoihin Tiimiakatemialla. Linuksen jutut on hyviä kanssa, mutta kun me ei ( Villeä ja Johannaa lukuunottamatta ) noista nörttijutuista ymmärretä oikein mitään. Tiimiakatemialla opimme sen, että asiakkuus rakentuu luottamuksen ja yhteistuotannon varaan. Niin, siis yhteistuotanto. Mitäs se oikein tarkoittaa?

Humapin valmentajat Matti Batman Hirvanen ja Vesa Purokuru dialogin pyörteissä.

Tänä viikonloppuna starttasimme yhdessä Humap Oy:n kanssa Yrittäjäksi Yliopistolta -oppimismatkan. Sen tarkoituksena on auttaa Jyväskylän Yliopiston tohtorikoulutettavia starttailemaan omaa yritystoimintaansa. Yhteistuotantoa on tässä proggiksessa tehty Humapin kanssa ihan alusta asti. Koko tarjous rakennettiin yhdessä, molempien vahvuuksia hyödyntäen. Humapin kokemus Yliopisto kentästä sekä meidän aloittavien yrittäjien sparraamisesta muodostivat sellaisen kokonaisuuden joka vastasi Yliopiston tarpeita. Entäs sitten itse prosessi? Kuten tiedätte, me ymmärrämme yrittäjyyden hieman laajemmin kuin pelkkänä liiketoimintana. Minulle yrittäjyys on elämäntapa ja asenne. Se on sitä, että otetaan vastuu omasta elämästä. Uskalletaan ottaa riskejä, halutaan oppia ja tehdä päätöksiä jotka vievät meitä suuntaan johon haluamme mennä. Myös tässä Yrittäjäksi Yliopistolta valmennuksessa kävimme läpi näitä asioita. Kuitenkin valmentajan tai kouluttajan näkökulmasta nämä ovat asioita, joita ei voi kenellekään opettaa. On pystyttävä käyttämään muita menetelmiä. Koko valmennuksemme perustuukin dialogiseen oppimiseen, siis yhdessä toisiltamme oppien.

Kaikki valmennuksemme toteutetaan asiakkaan kanssa yhteistuotannossa. Tässä kuvassa Stylehunter Oy:n upeat leidit Keltaisessa toimistossa Kick Ass -valmennuksessa.

Ensimmäinen lähijaksomme sujui mukavasti. Ja mikä parasta, myös me valmentajat saimme taas monta mehevää oivallusta. Prosessi etenee ja tulen kertomaan teille jatkossa hieman tarkemminkin mitä matkan aikana tapahtuu koska uskon, että siitä syntyy lisää hyviä ideoita ( ja myös kilpailuetua! ) .

Janne Monkey, suu täynnä pannukakkua.

Tagged under

  1. JohannaMonkey Reply

    Hyvä postaus Janne! Mieltä jäi askarruttamaan se et mitä meheviä oivalluksia saitte?

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.