Joulukalenterin luukku 17 – hiutaleita!

Pikkulintu katselee lumihiutaleiden putoilemista taivaalta. Kysyy kokeneemmalta linnulta: ”paljonko  lumihiutale painaa?”. Kokenut vastaa: ” ei mitään enempää kuin ei mitään.” Pieni lintu jatkaa lumihiutaleiden katselemista ja lumen kertymistä. Alkaa laskea hiutaleita. Tulee kolmasminljoonasneljässadaskuudeskymmeneskolmas hiutale ja pikkulinnun pesä romahtaa. Vaikka lumihiutaleen paino oli ”nothing more than nothing”. (Synchronicity kirjasta)

Kenen totuutta uskon? Joskus tuntuu, ettei tässä ole mitään järkeä. Edes lumihiutaleen vertaa ei maailma muutu keltaisemmaksi. Kokeneemmat neuvovat lopettamaan pelleilyn ja kuuntelemaan heidän ohjeitaan. He sattuvat nimittäin tietämään kuinka asiat pitää tehdä ja kuinka maailma toimii. Alkaa itsekin epäillä omaa toimintaansa, merkityksellisyyttä ja oikeutusta. Joskus aavikon toista reunaa ei edes näe. On vain usko ja tunne oikean suunnan johtavan keitaalle. Pimeys tuntuu nielaisevan ja valo karkaa lampusta. Pitäisikö seurata jonkun toisen valoa? Kenen?

Entä jos minun mielenmallini hyvästä elämästä, etiikasta ja onnellisuudesta onkin se kaikkein vääristynein? En vain osaa nähdä totuutta ja oikeaa? ” Hyvää ja kaunista, enemmän kuin unelma onnesta” , sanoi Pauli Hanhiniemi. Olenko juuri minä se kenen pitäisi muuttua? Minä olenkin se väärintekijä?  Syksyn aikana olen pohtinut paljon kunnioittamisen merkitystä. Kunnioitanko toisen tekemistä, läsnäoloa ja yrittämistä? Osaanko lietsoa liekkiä kipinään vai olenko täysi tumppaaja? Kohennako vain omaa tulipesääni?

Onneksi hiutaleita alkaa leijailla aina jossain vaiheessa. Ne pystyy näkemään helposti jos niitä on odottanut pitkään. Hanki kuitenkin tuntuu kertyvän hitaasti. Onneksi aika on puolellamme. Emme ole kiireessä. Liekki kasvaa, lämmittää ja hymyilyttää. Keltaisiin kirjeisiin alkaa tulla vastauksia! Innostuneen oloisia ja aitoja. Alf Rehn vastaa lyhyesti, mutta innostavasti: ”terve apinaan! Tavataan Tulimyrskyssä”. Jaana Venkula kirjailee vastauksensa rennosti keltaiselle paperille. Joku pohtii tuskaisena kuinka saisi myös esimiehensä uskomaan apinaan…

Emme siis olekaan täysin väärässä! Tässä järjettömyydessä onkin jotain järkeä! Ehkä.

Hiutaleella, Tantourist.

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.