Joulukalenterin luukku 23 – Treeniä treeniä

Viime vuonna juoksin elämäni ensimmäisen marathonin. Elokuun helteessä juoksu sujui suhteellisen hyvin, vaikka viimeisellä kympillä pitikin vähän kävellä. Innostuin juoksusta koska se on sopiva yhdistelmä fyysistä ja henkistä treenaamista. Juostessa mieli lepää ja ajatukset loksahtelevat omille paikoilleen samalla kun kroppa tekee töitä ja kunto kasvaa.

Juoksusta voimaa! Kuva Tero Takalo-Eskola.

Apinalaumassa juoksukipinä tarttui ainakin Hennaan ja Tatuun. Niin ja tietenkin Lihikseen. Tatun kanssa olemme käyttäneet juoksulenkkiä valmennusten suunnittelun työkaluna. Lenkillä juttelemme tulevasta keikasta ja laadimme skriptin siitä mitä tulemme tekemään. Sitten toimistolla kirjoitamme asiat nopeasti ylös ja saunomme keltaisessa toimistossa.

Syyskuussa juoksimme Finlandia Marathonilla yhdessä Hennan ja Liherin kanssa puolikkaan marathonin aikaan 2:15. Lihis tsemppasi meitä banaanipuvussaan ja niin juokseminen oli entistäkin hauskempaa. Tässä muuten video maaliintulostamme.

Tässä maaliintulotuuletus Helsinki City Marathonilta kesällä 2010.

Ensi vuonna ajattelin juosta marathonin ainakin kerran. Ajankohdaksi valitsin kevään, jotta tulee talvellakin treenattua hieman kurinalaisemmin. Lähdemme ystäväni Jukan kanssa Tukholmaan toukokuun lopussa alittamaan viiden tunnin aikaa. Jukalle koitos on ensimmäinen ja jännitystä piisaa jo nyt. Päätimme tsempata toisiamme pienellä kisalla treenaamisen suhteen. Koska kevään kovempi harjoittelu vaatii hyvää peruskuntoa, on marras-tammikuussa tärkeää liikkua oikealla sykealueella. Peruskuntoa kehittävä sykealue on minulla ja Jukalla noin 125-152 eli sykealue 2. Kisamme on yksinkertainen; kumpi liikkuu marras-tammikuussa enemmän sykealueella 2 – voittaa. Panoksena on useita jännittäviä juttuja, kuten esim. ilmaiset aamupalat ja baari-ilta marathonin jälkeen. Tosin baari-ilta voi jäädä heti marathonin jälkeen melko lyhyeksi, mutta who cares, ajatus on tärkein.

Nyt on parin päivän joulutauko päällä, mutta joulupäivänä edessä on jo pikku juoksu- tai hiihtolenkki.

Juoksuterkuin JanneMonkey

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.