Aktiivipojan seikkailut!

Joulupukki kävi. Toi mukanaan kirjan: Tatu ja Patu Supersankareina. Sitä on tullut luettua urakalla. Ja teoriaa olen koittanut myös käytäntöön viedä. Tatun Supersankarihahmo kirjassa on AKTIIVIPOIKA. Itse koen olevani sellainen, se kuullostaa uskottavalta titteliltä yritysmaailmassa. Aktiivipoika, heikkojen ja hätäisten suojelija! Uskottavuutta yritystoiminnassa tarvitaan. Titteli on tärkeä. Tarjouskilpailuja voitetaan hienoilla titteleillä. Aktiivipoikaa tuskin kukaan voi vastustaa. Sehän tarkoittaa toiminnan synnyttämistä. More Action. Myös ulkonäön täytyy olla kuosissa jotta on uskottava. Johtaako iltapesun unohtaminen brandin rappiokierteeseen?

Kuva:Tatu ja Patu - Outo unikirja

Noin toiminnan kannalta uskottavin Aktiivipojan seikkailu viime vuonna oli Innoventurer -valmennusohjelma. Sehän oli Helsingin Yliopiston täydennyskoulutusta aluekehittäjille. Se toimi ihan hienosti ajatusten iltapesuna. Ei pääse todellisuudentajuni kieroitumaan liikaa. Mielenmallini valmennusohjelmasta ei tosin osunut yksiin järjestävän tahon kanssa. Se ei sinänsä haitannut, se täytyi vain hyväksyä. Yritin toki systeemiä muuttaa… Se mitä eniten jäin kaipaamaan oli osallistujien tiedon/osaamisen hyödyntäminen eli käytäntöyhteisön luominen ja hyödyntäminen. Koolla oli neljästi vuodessa oman alansa asiantuntijoita ympäri suomen. Mielestäni osallistujien keskinäiselle tiedonjaolle ja synnyttämiselle ei annettu riittävästi aikaa. Ehjää aikaa, jolloin dialogi ehtii kasvaa, nyt yhteinen aika pilkottiin muutaman minuutin palikoihin. En tiedä oliko vetäjillä valmennuksellista osaamista. Lähes kaikki luennoijat sinänsä olivat kovaa luokkaa, mutta se ei yksin vielä muodosta valmennusohjelmaa. Elementit olivat siis hyvät, lopputulos ei mielestäni kuitenkaan riittävän hyvä. Tällainen lappu tuli postissa.

En olisi itsekään ikinä uskonut saavani todistusta Yliopistosta. Kovin henkilökohtainen oppi yrittäjyyden saralle ohjelmasta oli uuteen verkostoon tutustuminen. Jopa liittyminen. Se taas liiketoiminnan näkökulmasta on aiheuttanut aktiivisuutta kassavirtoihin. Ei mitään tsunameita, mutta pieniä puroja kuitenkin. Mihinkähän verkostoon seuraavaksi tutustuisi? Ketä apinat voisivat auttaa?

Tatu, Aktiivipoika.

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.