Hyvä keikka – parempi mieli!

Kukas kissanhännän nostaa ellei kissa itse? Ja joskus on hyvä nostaa ihan koko kissa pöydälle. Tällä kertaa pöydälle nousee 3.-4.2.2011 Lahden Messilässä järjestetty OECamp. Eli kohtaaminen AMK:jen Oppimisen Edelläkävijöille. Juurikin oppimisen edelläkävijöille -ei opettamisen.

Ja se kohtaaminen onnistui. Yli 60 osallistujaa kahdeksasta Ammattikorkeakoulusta ei voi olla väärässä. LAMK SOTE -puolen koulutuspäällikkö Tuula Kilpinen summaili palautetta illallispöydässä jotenkin näin: ” aivan loistavaa työtä”. Mitäpä siihen vastaan sanomaan, eikä tuo ollut suinkaan ainoa positiivinen palaute Campista Monkey Businekselle. Tällaisina hurmoksen hetkinä on hyvä tarkastella omia havaintoja siitä, miksi onnistuimme. Onnistuimme yhdessä rakentamaan kohtaamiseen henkisen oppimisympäristön joka ProAkatemian edustajan mukaan: ” saa hiljaisemmankin puhumaan”. LAMK/OsKU-projekti/Tuula Kilpinen antoi apinoille vapautta ja vastuuta tehdä niin kuin oikealta tuntui. Riikka Mäkelä OsKu -projektin PP hoiti käytännön ja viestinnän mallikkaasti kasaan. Osallistujat eli muutosagentit ottivat aseensa rohkeasti esille heti tapahtuman alussa. Lunta satoi ja ruokakin oli hyvää.

Apinana oli helppo olla edessä. Itseluottamus oli huipussaan, ”niin kova et melkein hävetti”. Olo oli vahva ja läsnäoleva koko apinajengin ollessa tulessa rakentamassa henkistä oppimisympäristöä ja prosessia. Janne tosin oli liekittämässä humanisti tohtoreista osuuskuntayrittäjiä yhteistuotannossa HUMAP:in kanssa. Jonkun ne on työtkin tehtävä kun muut vaan nauttii. Monkeyt teki tapahtumassa käytännössä sen mistä Vesa Taatila räppäsi tapahtuman ainoassa luennossa. Päivät sisälsivät kysymyksiä, pohdintoja merkityksillisistä teemoista, BarCamppia, Mielenmallipeliä, naurua ja kaikkea muuuta tarpeellista käytäntöyhteisön apetta.

Tässä Tatun viisi kivankovaa kulmakivaa onnistuneeseen Campiin:

1.) Yhteistuotanto

Eri toimijat saivat keskittyä omaan ydinosaamiseensa.  Tavoitteesta oli jaettu yhteinen ymmärrys ja luottamus toisiin/prosessiin kunnossa. Kohtaaminen jossa tutustutaan, bencmarkataan ja rohkaistaan sydäntä.

2.) Markkinointi

Järjestimme asiakkaidemme pyynnöstä kohtaamisen tarkkaan rajatulle porukalle. Autoimme asiakkaitamme oppimaan lisää. Viesti oli muotoiltu oikein ja osui tarpeeseen. Teillä on tarve – apinoilla on Monkey Business.

3.) Alku

Alku on TÄRKEIN! Homman jumppaaminen käyntiin. Puheen suuntaaminen tunnetasolle. Vuorovaikutussysteemin rakentaminen many-to-many malliin. Huutelu on sallittua – virallisuuden välttäminen. Orientaatio – mistä on kysymys ja mitä tässä tavoitellaan. Tarinat ja puhe sydämestä! Lopetetaan teeskentely ja elämämme tuhlaaminen.

4.) Vapaaehtoisuus

Kaikki osallistuivat vapaaehtoisesti. Halusivat olla paikalla, oppia toisiltaan ja jakaa omastaan. Yksinkertaista.

5.Toiminta preesensissä

Prosessia ei ollut käsikirjoitettu etukäteen. Tavoitteeseen on monta tietä. Vaatii läsnäoloa ja rohkeutta. Moka on lahja. Uskallus kyseenalaistaa oma ajattelu.

Ehkä?

Noi mitään totuuksia ole, muille ku mulle.

OEC Turku 10.-11.10.2011 SINNE! piirros: kuvitellen.com

Älä toki huoli vaikket ekalle kerralle mukaan ehtinyt. Turkulaiset riistivät viestikapulan ja lupasivat järjestää seuraavan OECampin Turuus lokakuun 10.-11. päivä. Sinne sitten. Toivottavasti myös apinat pääsevät mukaan…

Kiitos kaikille mukanaolijoille! Saitte Tatun tuntemaan itsensä ihan ammattilaiseksi.

Tagged under

Participating individuals in various development processies since 2005 in Finland, Sweden, Spain, Island and Oman in focus to create an organization from future. Yellow playful and sincere. My goal is to make people think and act differently. A total nongeek. Specialties: Participatory Leading Methods, focused on early stages of change processies, culture change, interaction cultures and systems thinking / pragmatism. Yellow clothing! Entrepreneurship, innovation, personal mastery, climbing, learning. Voicing - speaking from heart, raising stupid questions. Suomeksi: Simppeliyskonsultti jonka ydintä on saada ihmiset tekemään kokeiluja jotta syntyy uutta ja asioiden tila muuttuu. #kokeilukulttuuri #kokeilut #oppiminen TEKIJÄ ON SANKARI - AINOA EPÄONNISTUMINEN ON ETTEI OPI, MITÄÄN!

Website: http://www.banana.fi

Google Profile

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.