Mielenmallipeli kiertueella kuultua

Hola hola ja terveisiä etelästä, eli Tampereelta ja Helsingistä!

Kyllähän te kaikki olette jo kuulleet Mielenmallipelistä? Jos olet jotenkin onnistunut missaamaan tämän spektaakkelimaisen tuotteen, niin voit tutustua siihen nopeasti täällä.

No joka tapauksessa, päätimme tuossa jokin aika sitten, että nyt on aika kypsä Mielenmallipelikiertueelle. Halusimme tarjota kiinnostuneille mahdollisuuden tutustua Mielenmallipeliin ihan ilmaiseksi. Ja vaikka olemme pelanneet Mielenmallipeliä jo useat kymmenet kerrat asiakkaidemme kanssa, oli meillä toki myös salakavala ajatus kerätä hieman palautetta ja kehitysideoita pelin suhteen. Näillä ajatuksilla siis päätimme rantautua aluksi Tampereella ja seuraavana päivänä Helsinkiin. Katsotaan loput kaupungit seuraavassa vaiheessa. Turku, Kuopio ja Kokkola ovat ilmoittaneet jo kiinnostuksensa, löytyykö muita? Jyväskylässä pelisessio on 13.4. klo 14-17. Voit ilmoittautua sinne mukaan tästä.

Mielenmallipeli Helsingissä, Dicolen hienoissa tiloissa.

Aloitimme kiertueen pelit keskiviikkona Tampereen HUBissa. Kiitokset vielä Elinalle ja kumppaneille loistavasta pelipaikasta! Paikalla oli jännittävä 10 hengen porukka, joista suurin osa ei tuntenut toisiaan. Minulle Tampereen pelisessio oli hauska siinäkin mielessä, että pääsin pelaamaan muiden mukana Villen ja Johannan toimiessa pelinjohtajina.

Itse peli sujui rennossa tunnelmassa. Päätimme kokeilla (ehkä ensimmäistä kertaa) pelata peliä ilman varsinaista teemaa. Yleensähän Mielenmallipeliä pelataan jollain rajatulla teemalla, kuten esim. johtaminen, innovointi tai vaikkapa hyvä elämä. Näin pelattaessa kysymykset liittyvät tavalla tai toisella valittuun teemaan. Mutta nyt siis päätimme kokeilla peliä ilman varsinaista teemaa. Pelijohtajat heittivät pari lämppärikysymystä ja sen jälkeen osallistujat pääsivät itse kirjoittamaan kysymyksiä päivän polttavista aiheista. Tämä tuntui olevan toimiva juttu. Kun ihminen pääsee miettimään kysymystä itse, hän usein innostuu pelisessiosta vieläkin enemmän. Jollain tavalla itse tehdyillä kysymyksillä on vaikutusta pelin intensiteettiin ja pelaajien keskittymiseen.

Janne ja Dealmachinen Valtteri poseerasivat Hennalle. Huomaa taustalla Variksen poikanen Leena.

Tampereella mielenmalleja lähestyttiin jännittävistä näkökulmista. Mikä on mielenmallini katastrofiavusta? Mitkä mielenmallit estävät meitä unelmoimasta? Mikä on mielenmallini seikkailusta?

Torstaina siirryimme pelaamaan Mielenmallipeliä Helsinkiin. Saimme käyttöömme Tampereen tapaan aivan loistavat tilat pelisessiotamme varten. Helsingissä fasiliteetit tarjosi kaverimme Teemu Arina ja hänen firmansa Dicole Oy. Kiitos Teemu! Tampereen tyyliin, paikalle saapui reilu kymmenen hengen jengi, joka ei suurimmaksi osaksi tuntenut toisiaan ennakkoon. Tämä tuo peliin aina omanlaisensa sävyn, positiivisen siis. Toisilleen tuntemattomien ihmisten pelatessa Mielenmallipeli synnyttää arvoa myös toiseen tutustumisen näkökulmasta. Mielenmalleista keskusteleminen ei välttämättä ole perinteisin tapa tutustua toiseen ihmiseen. Tampereen ja Helsingin kokemusten, ja jo aikaisempienkin pelisessioiden perusteella uskallan suositella Mielenmallipeliä myös tutustumistyökaluksi.

Helsingissä keskustelu kävi hetkittäin niin vilkkaana, että pelinjohtajilla oli hetkittäin vaikeuksia saada pelaajien huomio kysymystä vaihdettaessa. Stadin kundit ja gimmat heittivät myös tiukkoja kysymyksiä. Kuten esimerkiksi ”Koulu ei kasvata osaajia. Mikä on ammattilaisen mielenmalli?” ja ”Mikä on mielenmallisi hyvästä yhteistyöstä?”. Näiden ja muutamien muiden kysymyksien avulla (tai takia) pelisessio venyi hieman pitkäksi. Se ei tuntunut kuitenkaan haittaavaan pelaajia, sillä pörinä ei ottanut loppuakseen vaikka pelaaminen olikin lopetettu.

Uudet megahienot kysymyskortit. Design by Lady My.

Minkälaista palautetta sitten saimme pelaajilta? Tässä muutamia helmiä.

  • Opin, että mielenmalleista saa älyttömän mielenkiintoisen keskustelun täysin tuntemattomankin kanssa!
  • Mietin tässä, että jos kaikki maailman ihmiset pelaisivat Mielenmallipeliä niin mitä siitä seuraisi. Maailmanrauha?
  • Minulle tämä opetti suvaitsevaisuutta.
  • Tulin kyl just oikeeseen paikkaan!
  • Monkey Business is alive and kicking!

Myös rakentavaa palautetta tarjoiltiin.

  • En kyllä aluksi tajunnut yhtään mitä koko mielenmalli -käsite tarkoittaa.
  • Säännöt on ”hieman” sekavat.

Kiitos kaikille pelaajille ja myös pelinjohtajille eli apinoille. Oli huisin hauskaa! Olen sitä mieltä, että avoimia pelisessioita voisi järjestää säännöllisesti vaikkapa parin kuukauden välein. Mitä mieltä te olette?

Mutta siis, Jyväskylän avoin Mielenmallipelisessio järjestetään keltaisella toimistolla 13.4. klo 14-17. Tule mukaan! Ilmoittautumiset tänne, kiitos tack.

Keltaisin terveisin Janne Monkey

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.