Joulukalenterin luukku 7: Näenkö mitä tapahtuu?

 

On joulukuun kahdeksas päivä ja kello kohta kaksi. Kirjoitan EILISEN päivän blogipostausta. Miksi kirjoitan sitä vasta nyt. Miksen eilen tai jo viime viikolla? Elänkö menneisyydessä? Olenko hukannut sieluni? Miksei kukaan sano mitään?

Puhumme Keltaisessa Maailmassa paljon johtamisesta, paremmasta leadershipistä ja johtamiskulttuurista. Sanomme johtamismallimme olevan Nousevan Johtajuuden -malli joka perustuu hyvälle yksilöiden itsensä johtamiselle. Johtaminen on näkemistä – kokonaisuuden ja sen kannalta merkittävien asioiden havainnoimista, sekä ymmärtämistä. Näemmekö me apinat mitä tapahtuu? Olemmeko onnistuneet luomaan itsellemme apina-ansan? Eikö suutarin lapsella todella ole kenkiä?

Laatikko jonka kyljessä on reikä ja sisällä banaani. Apina tarttuu banaaniin muttei saa sitä ulos laatikosta. Apina jää siis laatikon viereen istumaan, käsi laatikossa banaania puristaen.

Vai peräti laumamallin?

Apinahäkin keskellä on tikapuut. Aina yhden apinan noustessa tikapuille ruiskutetaan kaikkien päälle kylmää vettä. Apinat alkavat estää tikapuille kiipeämisen. Apinoita aletaan yksitellen poistaa häkistä ja korvata uudelle tulokkaalla. Lopulta häkissä ei enää ole yhtään apinaa jonka päälle vettä olisi ruiskutettu. Silti yhdenkään apinan ei sallita nousta tikapuille.

Teemavuotemme 2012 on Tupun, Hupun ja Lupun vuosi. Ja heitä valmentaneen Curt Lindströmin teesi: ”Lite bättre!”

Mistä banaaneista voisimme päästää irti? Mille kielletyille tikapuille meidän on kiivettävä vuonna 2012? Mitkä asiat meidän on tehtävä lite bättre? Kuinka estämme itseämme onnistumasta?

Syöttö on hyvä, kun se auttaa kaveria jatkamaan peliä. -Rauno Korpi-

  1. Peli. Mitä peliä pelaamme vuonna 2012? Mihin keskitymme?
  2. Tavoite. Mitä haluamme saada aikaan vuonna 2012? Kuinka johdamme toisiamme paremmin?
  3. Syötöt. Kuinka helpotamme itsensäjohtamista? Kuinka keskityn kaverin onnistumiseen?
  4. Ketjut. Mitkä kolmikkokoostumukset pelaavat milloinkin? Kuinka onnistumme yllyttämään toisiamme vieläkin pidemmälle?
  5. Rooli. Mikä on minun osani koko pelistä? Mistä minä vastaan?
  6. Unelma. Missä pelaamme 2030?

Itse näen meidän Lite Bättren olevan juuri viimeinen puristus. Se että asiat valmistuvat ajallaan, eikä vähän myöhässä. Se että viestimme toisillemme vähän enemmän ja paremmin. Se, että vaadimme toisiltamme enemmän. Se, että otamme vastuuta. Se, että teemme tekoja ja puolivalmisteita dialogin sijaan. Pelaamme samassa joukkueessa, samaan suuntaan. Vuonna 2012 on noustava liigaan. Olemmeko valmiit? Olemmeko tosissamme?

Ei pidä häikäistyä. Välillä on syytä kohdata julmat tosiasiat. Olla tosissaan ja tuijottaa synkkään veteen.

Tagged under

Participating individuals in various development processies since 2005 in Finland, Sweden, Spain, Island and Oman in focus to create an organization from future. Yellow playful and sincere. My goal is to make people think and act differently. A total nongeek. Specialties: Participatory Leading Methods, focused on early stages of change processies, culture change, interaction cultures and systems thinking / pragmatism. Yellow clothing! Entrepreneurship, innovation, personal mastery, climbing, learning. Voicing - speaking from heart, raising stupid questions. Suomeksi: Simppeliyskonsultti jonka ydintä on saada ihmiset tekemään kokeiluja jotta syntyy uutta ja asioiden tila muuttuu. #kokeilukulttuuri #kokeilut #oppiminen TEKIJÄ ON SANKARI - AINOA EPÄONNISTUMINEN ON ETTEI OPI, MITÄÄN!

Website: http://www.banana.fi

Google Profile

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.