Joulukalenterin luukku 18: Virtaavuutta

Isäni Teuvo osti uuden perämoottorin keväällä 2009. Tarkkana miehenä mietti tarkkaan ostosta ja päätyi nelitahtiseen versioon. Kalliimpaan toki kuin kaksitahtinen, vaan vähempi kuluttaa ja  kestää paremmin. Tuli juhlallinen koeajo toukokuisella keiteleellä. Rannasta matka alkoi komeasti soutuveneen kokka pystyssä. Voimaa oli ja vauhti hurmasi. Niinpä isäni siirtyi perätuhdolta keskituhdolle istumaan, jotta kyyti olisi tasaisempaa. Ohjaili venettä perämelan avustuksella. Vaan olisinpa halunnut nähdä isäni ilmeen keskellä järveä perämoottorin sukeltaessa kohti pohjaa. Yleensä niin rauhallinen mies, mitähän tuumasi? Paikalla kävi sukeltajakin, vaan hävöksiin jäi perämoottori uutuuttaan kimalteleva. Niin sisuuntui isäni ettei uutta ostanut.

Soutaen olemme siitä pitäen matkaa tehneet. Kuten myös syyskesällä 2011, kun nuorempi poikani Paavo veneestä tippui. Pelastusliivien tarve tuli kerralla osoitetuksi, vaimo oli jälleen oikeassa. Meinasi kaatua koko vene pelastuspuuhissa, vaikkei hätää ollutkaan.

Tuli syksy 2011 ja taimenenpyynti mielessä isäni laski verkot mökin edustalle. Meni heti verkkoon kivasti taimenta, kuhaa, ahventa ja haukea. Vaan niin tuli kova pohjoismyrsky. Vei verkkoja mennessään pitkän matkaa, pois parhailta apajilta. Tarttuivatpa verkot vielä pohjaankin kiinni. ”Eiköhän lähdetä ja nosteta pois”, tuumasi isäni syyslomalla. Lähdettiin verkonnostoon, kaloja ei ollut vaan toinen pää tiukasti jossain kiinni. Isäni äityi tempomaan armoa verkolle antamatta. Niin nousi verkko repeillen ylös. Tuli verkon mukana muovinkappale punainen. Katsoppas, hätäkatkaisija. Ja heti perään nelitahtinen Jonhnson perämoottori… ”Nousi vielä tuokin riesaksi”, summaili isäni. Vaan käyntiin lähti moottori ja ensi kesän ajeluita odottaa. Ei ole pakko soutaa enää.

”Life is like a box of chocolate – you never know what you gonna get.” -Forrest Gumpin äiti-

Jännittävää joulunaikaa, läsnäoloa ja muistorikkaita hetkiä toivottelee Aktiivipoika etäkonttoristaan (kuvassa alla).

Missä sinulla ajatus virtaa?

Tagged under

Participating individuals in various development processies since 2005 in Finland, Sweden, Spain, Island and Oman in focus to create an organization from future. Yellow playful and sincere. My goal is to make people think and act differently. A total nongeek. Specialties: Participatory Leading Methods, focused on early stages of change processies, culture change, interaction cultures and systems thinking / pragmatism. Yellow clothing! Entrepreneurship, innovation, personal mastery, climbing, learning. Voicing - speaking from heart, raising stupid questions. Suomeksi: Simppeliyskonsultti jonka ydintä on saada ihmiset tekemään kokeiluja jotta syntyy uutta ja asioiden tila muuttuu. #kokeilukulttuuri #kokeilut #oppiminen TEKIJÄ ON SANKARI - AINOA EPÄONNISTUMINEN ON ETTEI OPI, MITÄÄN!

Website: http://www.banana.fi

Google Profile

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.