Hacker’s Guide to Work

Bloggaus suomeksi alla:

Kaverimme Kiskolabsin Antti Akonniemi (kuvassa oikealla) ja kirjailija Tuuti Piippo ovat aloittaneet yhteisen kirjaprojektin. Tämä on innostavaa!

Tapasimme Antin kanssa ekan kerran Yle:llä pidetyssä BarCampissa kesällä 2010. Vedin siellä Strasbourgissa oppimani kolmen hashtagin esittelykierroksen, ja Antti, yksi BarCampin järjestäjistä palkitsi minut Jason Friedin ja DHH:n kirjalla ReWork. Pyysin pienen muistokirjoituksen kirjaan, joten Antti kirjoitti jotain tyyliin ”Tästä parhaat bisnesneuvot”. Se piti paikkansa, ReWork oli vuoden 2010 suosikkikirjojani. Tykkään kovasti Kiskolabsin kulttuurista tehdä töitä, ja olemme käyttäneet heitä esimerkkinä tulevaisuuden johtamisesta esimerkiksi ranskalaisten johtajien vieraillessa Suomessa.

Olemme Tuutin kanssa molemmat kotoisin Kainuusta, ja tiedän hänet jo nuoruusvuosilta. Sosiaalisen median kautta törmäsimme jälleen vuosien tauon jälkeen ja oli hauska huomata samanlaiset kiinnostukset mokista oppimiseen ja yrittäjyyteen. Tuuti kirjoitti yhdessä Peltolan Miikan kanssa erinomaisen Kantapään Kautta -kirjan, joka kertoo tarinoita mokista, ja miten niistä on päästy yli. Suosikkitarinoitani oli Jani Leinosen Ronald McDonald -episodi, koska itseäkin kyllä kuumottaa kunnolla jos tekee jotain provokatiivisempia juttuja. Jani hoiti homman isosti. Toinen, hieman hauskempi serendipititeetistä kertova tarina oli se, missä tiedemiehet olivat usean vuoden ajan tutkineet avaruuden signaaleja, mutta heitä häiritsi joku ylimääräinen taustakohina. He ajattelivat että se johtui satelliiteissa olevasta pulun paskasta, ja jynssäsivät satelliitit puhtaaksi. Ja pitivät ne hyvän tovin puhtaana. Ei auttanut. Jonkin ajan kuluttua he tapaavat toisen tutkijan, jonka teorian mukaan alkuräjähdys on ollut niin kova, että galaksiimme olisi jäänyt taustakohinaa. Tästä satunnaisesta kohtaamisesta alkanut uusi suunta johti siihen, että nämä satelliitteja puhtaaksi jynssänneet tiedemiehet nappasivat Nobel-palkinnon.

Kahden pioneerin yhteinen kirjaprokkis kantaa nimeä Hacker’s Guide to Work, jonka aluksi tulkitsin hieman väärin, ei siis Hacker’s Guide to World. Alun blogipostaukset esimerkiksi liittyen burnoutiin ja työn tekemiseen ovat mainioita, joten odotan innolla mitä seuraavaksi tapahtuu. Blogi on englanninkielinen, ja veikkaan että siitä tulee suosittu. Tsemppiä kirjoitustyöhön, Tuuti & Antti!

Here’s the blog text in English:

There is new explosive book/blog project by our friends Antti from Kiskolabs (in the picture above) and Tuuti Piippo, the author of Kantapään kautta, a book in Finnish with stories about learning from mistakes. The name of the project is Hacker’s Guide to Work, and it’s about ”insights into work culture and stuff.” I first read it to be Hacker’s Guide to World. Maybe that could be the next project after this current one.

I find this project very interesting based on the first blog posts that are out there. See for example the one about burnouts, and the recent one about tools for managing stress. Antti is our friend for few years now, and we have visited him many times at the Kiskolabs. Also taken some of our learning journey customers to their office to hear about the pioneering leadership culture they have. I wish all the best for this project, and am very much looking forward reading the blog and eventually reading the book, too.

 

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.