Global Sustainability Jam 22.-24.11.2013

Bloggaus suomeksi alla:

SustisJamit ovat tulleet jäädäkseen. Parin vuoden ajan olen kuullut, kuinka niissä, sekä Global Service Jameilla, käyneet ihmiset ovat silmät loistaen kertoneet, hieman sekavasti, että kuinka mahtavaa on tehdä kellon ympäri hommia itselle tärkeän teeman tai aiheen ympärillä, ja että jammaillessa ei tule huomanneeksi edes ajan kulumista. Jamit alkavat yleensä perjantaina ja päättyvät sunnuntaina. Mikä ihme saa useiden satojen ihmisten ympäri maailmaa käyttämään 48h omaa vapaa-aikaansa maailman pelastamiseen? Anna, minä kerron miksi.

Tässä (englanniksi) lyhyt kuvaus siitä, mistä SustisJameissa on kyse:

“One weekend, creative, passionate people will meet, form teams & get to work in an energetic, global, face-to-face event. They’ll have fun creating brand-new real-world designs, projects and initiatives which might make a difference… join us!

Jameihin osallistuu ihmisiä, jotka haluavat ottaa osaa globaaliin tapahtumaan. Ihmisiä, jotka haluavat tutustua uusiin ihmisiin, keksiä uusia ideoita, tuotteita tai palveluita. Ihmisiä, jotka uskaltavat hypätä tuntemattomaan.

“Are you ready for a challenge? Want to develop and implement creative ideas? Chase a crazy deadline at the same time? Meet cool new people? Design a service, device, or project that could become reality? Make a difference? Have a great time?”

Ihan emme vetten päällä kävelleet, mutta huikeita ideoita syntyi. Olimme Jamien aikana yhteydessä muihin jameihin skype-yhteydellä. Vaihdoimme ajatuksia ja fiiliksiä Chilen ja Norjan jamiporukoiden kesken. Monkey Busineksen Ville Keränen ja Hennä Kääriäinen ovat jamitelleet aikaisemminkin, mutta

allekirjoittaneelle tämä oli ensimmäinen kerta. Toimin Maestro Mikko Väätäisen sekä oikeana että vasempana kätenä ja opin häneltä, miten jameja hostataan. Mikko oli aivan huikea. Jamit soljuivat juuri kuten Mikko kuvaili; jazzmaisen improvisoidusti, yhteen hiileen puhaltaen.

Ketäs muita jammailijoita tällä kertaa oli mukana? Vaihto-opiskelijoita, eri korkeakouluista oli hyvä edustus. Isoimpana ryppäänä edusti Turun Ammattikorkeakoulun Kestävän Kehityksen opiskelijat, jotka olivat kuin nenä päähän osallistumaan juuri näille jameille. Turun lisäksi Suomessa jamiteltiin Rovaniemellä sekä Kouvolassa.

Asiantuntijaluennon jammailijoille kävi pitämässä Riikka Leskinen Valonialta. Tässä linkki videoon, jonka kautta Riikka toi hauskalla tavalla esiin kuinka energiaa kuluu ja tuotetaan. http://www.youtube.com/watch?v=C93cL_zDVIM

Jamit on työskentelymuoto, jota voidaan käyttää muulloinkin, kuin globaalien tapahtumien yhteydessä. Suomessa on järjestetty mm. Government Jam- tapahtuma, joten jamit taipuvat myös vähän perinteisempiin kaavoihin. Millaiset jamit teidän työpaikalla voisi järjestää? Voisiko pikkujoulut olla esimerkiksi jam- muotoiset?

Jos heräsi uteliaisuus, ja jamit alkoivat kiinnostaa, niin suosittelen seuraamaan esimerkiksi:

http://www.sustainabilityjamturku.fi/

https://www.facebook.com/globalservicejam?ref=ts&fref=ts

https://www.facebook.com/susjamturku

Seuraavat Globaalit Jamit tapahtuvat 7.-9.3.2013. Jos olet kiinnostunut järjestämään jamit, hostamaan jameilla tai osallistumaan jammailijana, voit olla yhteydessä allekirjoittaneeseen tai tutustumaan Global Service Jameja Facebookissa ja sitä kautta eteenpäin!

Kirjoittanut: Minna

PS. Meille tuli ruoka Maulito Food Truckin kautta, Daniel tekee perinteistä Saksalaista ruokaa rakkaudella. Suosittelen! Tsekkaa: Maulito Food

Here’s the blog text in English:

“Are you ready for a challenge? Want to develop and implement creative ideas? Chase a crazy deadline at the same time? Meet cool new people? Design a service, device, or project that could become reality? Make a difference? Have a great time?”

“One weekend, creative, passionate people will meet, form teams & get to work in an energetic, global, face-to-face event. They’ll have fun creating brand-new real-world designs, projects and initiatives which might make a difference… join us!”

Our Monkey Minna was co-facilitating the Global Sustainability in Turku this year. The article is mostly in Finnish, make sure to check it out if you can read Finnish.  More info about G Sus Jam e.g. at https://www.facebook.com/globalservicejam?ref=ts&fref=ts

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.