Synteesiä!

Ajattelu on kyllä tärkeää. Mutta kuin oikein alkaa ajatella ei alakkaan syntyä mitään. Paitsi kehää kiertäviä ajatuksia ja päänsärkyä. Tohtori Losadan mukaan huipputiimeillä on matala tehtäväorientaatio. Eli tulos tulee sallivan dialogin kautta. Päätä ei saa täyttää ajatuksilla, menee tukkoon. Pakolla ei synny. Oheistoiminnat auttavat tähän usein. Tämän takia lienee vessa todellinen Ide´huset ja tupakkapaikka paras keskusteluympäristö. Itse olen viimeaikoina hyödyntänyt puolisoni iloksi Jaana Venkulan ensin on aina teko -ajatusta ja saanut valtavia väläyksiä siivotessani!

Eilen taas kolahti. Tausta-ajattelusta saan kiittää Jarkko Könöstä joka kävi kylässä viikko sitten. Jarkko oli aikoinaan perustamassa VALVE:a. Jarkko innosti meitä pysymään energisen keltaisella tiellä, säilyttämään mystisyyden, mutta yksinkertaistamaan tuotekategorioita. Jarkko käytti sanaa synteesi. Pitää siis tehdä oma synteesi ympärillä virtaavasta tiedosta, ei ottaa asioita totena. Ja todentotta! Tässä täytyy osata olla varovainen. Väärien kirjojen lukeminen voi aiheuttaa taantumusta. Menneen maailman viestiä ei pidä soveltaa tulevaisuuden organisaatiossa. Osansa kiteymässä on Petteri Kilpisellä eilisen Tulimyrsky räpin jälkeen. Setti ei oikein imuttanut, mutta ajatuksen karkaus aiheuttaa yleensä parhaat kick ass -fiilikset. Petterin yksi teesi oli: mikään rationaalinen ei aiheuta toimintaa. Pitää siis olla tunnetta! Business as usual on pahin pelkoni. Tosin myös yöllinen välähdys tulevaisuuden menestyksestä aiheutti minussa pelkotiloja. Tästä kaikesta siis kiteytyi meidän tuotekategoriat eilen illalla ja tässä ne tulee!

ILMAPIIRITAIKURI

VUOROVAIKUTUSFAKIIRI

KICK ASS -PROSESSIT

TRAVEL AGENCY FOR SUPERHEROES

Miltä maistuu? Vihaa? Rakkautta? Ai mitä nuo on.

Ilmapiiritaikuri on tapahtuman houstausta, lavaisännöintiä jolla tapahtumasta saada letkeän leppoisa, kiireetön ja hyväntuulinen. Veikeä jopa. Tässä apinat eivät ole osallistuneet ohjelman oppimisprosessin rakentamiseen millään tavalla. Juonnamme vain hyvää energiaa läpi tapahtuman. 1000€/päivä+alv+kulut.

Vuorovaikutusfakiiri on astetta taikuria ovelampi tyyppi. Fakiiri joka uskaltaa maata osallistujien piikkien päälle rakentaakseen tapahtumaan vuorovaikutussysteemin joka on rikastava ja rakastava. Perinteinen maailma puhuu fasilitoinnista. Tämä tehdään syvällisemmässä yhteistuotannossa asiakkaan kanssa. Sisältö on kuitenkin asiakkaan, fakiiri muotouttaa oppimisympäristön. Systeemiälykkyys on pohja jolta ponnistetaan kulmakivojen kautta kohti maalia. 1300€+alv+kulut

KICK ASS – prosessit. Nyt aletaan päästä asiaan. Lyhyt prosesseihin. Takuuna aiheuttaa hyvää ajattelun liikettä. KICK ASS -sertifioitu apina taitaa ilmapiiritaikuruuden ja vuorovaikutusfakiirin työkalut ja metodit. Koko oppimisprosessi, oppimisympäristö ja toteutus ovat apinoiden käsissä. Tavoite on muotoutettu yhteistuotannossa asiakkaan kanssa. Jonka jälkeen asiakas hyppää kyytiin ja luottaa prosessiin. Tämä on tulevaisuutta -takuulla keltaista, leikkisää ja vilpitöntä. Hinta prosessin keston mukaan.

Travel Agency for Superheroes -todellinen matka. Ei ehkä pääty koskaan. Pidempi prosessi joka varmasti muuttaa supersankarien ajattelua ja sitä kautta käyttäytymistä. For hardcore learners only. Vain niille joille oppiminen on intohimo. Toteutusympäristöinä usein erilaiset kulkuneuvot. Ensi viikolla esimerkiksi Jungle Trip jossa noin 20 eurooppalaista Supersankaria seikkailee kolme päivää suomalaisuuteen junalla, bussilla, kävellen, saunoen akselilla Helsinki – Jyväskylä…

KYLLÄ! Teemme asioita eri tavalla. Että minkälaista sais olla?

Mitä tekisit jos et pelkäisi? -De Mello-

Aina matkalla, Supersankari Tantourist, turisti omassa elämässään.

Tagged under

  1. Ville Monkey Reply

    Tatu! Turisti, siis turisit loistavaa tavaraa blogiin. Kategoriat rokkaa, katsotaan tykkääkö kaverimme. Tuotteistusprosessi vie aikaa jos halutaan kestävää ja mahtavaa, uskon että ym. kategorioissa alkaa olla sitä jotain. Hyvät synteesit siis. Kokeillaan näitä Hesan BarCampissa lauantaina.

  2. Sanna Reply

    Moi!

    Nyt muuten kolahti! Minusta nama ovat aivan mainiot tuotekategoriat! Nyt tiedan mita Monkey Business tekee ja otamme taman esimerkiksi meidan treeneihin!

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.