Johtavien ajatusten synnytysprosessi

Tapasin Tiimimestarit Areenalla -tapahtumassa rakkaan asiakkaan joka kysyi kuinka voisimme jatkaa viime keväänä käynnistämäämme prosessia. Keväällä jumppasimme visiota sekä auoimme tiimin tunnelukkoja, jotta rehellinen ja avoin vuorovaikutus oli mahdollista.

Kun muutimme Vaajakoskelle johtava ajatuksenamme oli sisustaa toimisto kierrätyskamalla. Tämä vanha koululokerikko löytyi Ekocenter Raksasta.

Heitin hänelle ehdotuksen Johtavien ajatusten synnytysprosessista. Tämä valmennusohjelma on syntynyt jo Tiimiakatemia aikanani (2003-2007) ja saanut lihaa luiden ympärille Partus Oy:n Tulisielu ja Tulisoihtu valmennuksissa, joita olen vetänyt vuodesta 2004 alkaen. Johtavat ajatukset on Tiimiakatemian ehkä tärkein yksittäinen johtamisen työkalu. Johtavat ajatukset sisältävät kiteytyksen yhteisön olemassa olon tarkoituksesta, arvopohjasta, tulevaisuuden suunnitelmista ja toimintatavoista. Jutun juju on siinä, että vaikka johtavat ajatukset kirjataan paperille ja painetaan vihkoseksi joka vuosi, ei niiden kehittyminen lopu koskaan. Kerran vuodessa koko Tiimiakatemia osallistuu Johtavien ajatusten läpikäymiseen. Päivän aikana koko yhteisö pohtii yhdessä että toimivatko johtavat ajatukset vielä käytännössä vai pitääkö niihin tehdä muutoksia.

Tässä Johtavien ajatusten synnytysprosessi pähkinänkuoressa, olkaapas hyvät.

Päivä 1 & 2 (48 h valmennus) – Olemassa olon tarkoitus & arvot

Yhteinen matka aloitetaan pohtimalla toimintaamme tarkoitusta yön yli kestävässä kohtaamisessa. Miksi olemme olemassa? Mitä ongelmaa olemme poistamassa? Mitä maailma menettäisi jos meitä ei olisi olemassa? Tavoitteena on luoda yhteinen käsitys siitä mitä tässä oikein ollaan tekemässä ja minkälaisella arvopohjalla toimintamme lepää.

Päivä 3 (8 h) – Mihin olemme menossa?

Oppimismatka jatkuu yhteisen, jaetun vision synnyttämisellä. Peter Senge varoittaa liian aikaisin määritellyn vision rajoittavan toimintaa liikaa. Siksipä emme purista visiota paperille väkisin. Epämääräinen, sumuinen visio voi olla monen organisaation pelastus, sillä silloin yksilöllä on tilaa ymmärtää se omalla tavallaan. Tämän päivän aikana pohdimme miksi visio on meille tärkeää ja mitä se meistä loppujen lopuksi kertoo.

Päivä 4 (24 h) – Kiteytys ja paalutus

Matkan viimeisellä etapilla koko prosessi kiteytetään sanoiksi ja lauseiksi. Tässä apuna toimii viestinnän ammattilainen joka auttaa meitä muuttamaan ajatukset tekstiksi ja kuviksi. Lopputuotoksena syntyy painokelpoinen Johtavat ajatukset vihkonen 1.0

Sulon johtava ajatus taitaa olla uusien tuulien nuuskiminen.

Kuulostaako tämä kivalta ja hyödylliseltä? Minä uskon että tämä on kova juttu. Tämmöisen prosessin voit ostaa meiltä hintaan 8000 9500 € + alv 23%. Hinta sisältää mahtavan kaverimme, Jussi Junikan palvelun kiteytysvaiheessa. Jussi on sisällöntuotannon ammattilainen ja hänen avullaan saamme sisällön heti pro-tasolle.

Matkakustannukset sovitaan erikseen.

Mitäs sanot, tehdäänkö kaupat?

Janne Monkey /044 034 2179 / janne (at) banana.fi

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.