Osallistava kehitystyö ja muutostilanteet organisaatiossa

Organisaatiot hakevat jatkuvasti uusia toiminnan muotoja. Toimintaympäristössä tapahtuvat muutokset edellyttävät valmiutta reagoida nopeasti, ketterästi ja tehokkaasti. On löydettävä se, missä olemme hyviä, aina vaan ja uudestaan.

Samalla vähintään yhtä tärkeää on saada ihmisten päät ja sydämet mukaan, jotta muutoksesta tulee aito ja pysyvä. Kun puhutaan muutoksesta, ei lause “Kaikki vastaus löytyy johtajasta” enää toimi. Paras tapa on ottaa ihmiset mukaan suunnittelemaan ja tekemään muutosta.

Tekemämme muutosprojektit ovat olleet kestoltaan 6-18kk pitkiä ja koostuvat useimmiten kahdesta osuudesta ja joissain tapauksissa vain toisesta:

  1. Ihmisten mukaan ottaminen kehittämiseen osallistavien työpajakahviloiden muodossa
  2. Avainhenkilöiden, esim. tiimiesimiesten valmentaminen ja pysyvien arjen muutosten aikaansaaminen käytännön kokeilujen kautta

Projektiemme tuloksellisuus perustuu sille, että saamme ihmiset kehittämään omaa itsensäjohtamista, toimimaan ja tekemään jatkuvia arkea parantavia kokeiluja (linkki “mitkä kokeilut”- postaukseen.)

Erään asiakkaamme yhteyshenkilön sanoin:

“Ensimmäisen valmennuksen jälkeen esimiesten kasvot ja kommentit kertoivat: Mitä roskaa tämä on?! Toisen valmennuksen jälkeen samat esimiehet silmin nähden heräsivät siihen, että muutos ei tapahdu, jos he eivät itse ala muuttaa asioita”.

Lue täältä toimintatavastamme ja miksi valitsisitte Monkey Busineksen kumppaniksenne osallistavaan muutosprosessiin. Ja katso Katri Viippolan videoreferenssi tästä:

Vastaavalla konseptilla toteutimme mm. puolentoista vuoden pituisen Esimiesten tuki muutoksessa -hankkeen suomalaiselle suuryritykselle. Seuraavassa tarjouksemme, jolla yhteistyöhön päädyttiin.

Emme voi kertoa organisaation nimeä tällä sivustolla, mutta ota minuun yhteyttä ja kysy lisää: Valtteri Melkko, +358 40 5251882, valtteri@banana.fi

Tagged under

I am working as a part of a collective called Monkey Business. I am one of the seven owners in Monkey Business / Monkey And Banana Cooperative. On a mission of making the world more FUN and YELLOW. We Monkeys believe that work should be more fun and less junk for people. We shape working habits, working surroundings & environment, and sometimes the work itself. We do that through learning design and participatory methods. In practice in most projects, this means that we get people in the organizations to speak differently, from their heart - act differently, more proactively - excited about developing their work and the whole organization forward. We do this by opening their views and especially by immediate ACTION, doing continuous experiments. I also work in Team Coaching international team entrepreneurs and mentoring lecturers at a new BBA degree program in Restaurant Entrepreneurship at Laurea University of Applied sciences.

Website: http://www.banana.fi

Google Profile

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.