Tatu Aktiivipojan uratarina

Muutama viikko sitten Tatu sai pyynnön kotikaupungistaan Viitasaarelta tulla kertomaan lukion kakkosluokkalaisille oma uratarinansa heidän seminaaripäiväänsä. Valitettavasti, tai teidän lukijoiden ja videon katselijoiden onneksi, meidän toinen tärkeä asiakkaamme laittoi samalle päivälle Action Learning -valmennuksen reflektiopalaverin, joten meidän piti Tatun kanssa ryhtyä videohommiin. Tilaus kuului seuraavasti:

“Mitäs jos paikalle tulisikin virtuaali-Tatu videon välityksellä? Saatais tapahtumaan alkuun sytytävä alkuräjähdys joka aiheuttaa opiskeljoille koko elämää mullistavan henkisen herätyksen.

Ajatuksia joita haluaisin nuorten päähän istuttaa (olen aikaisemmassa elämässä ollut puutarhuri):

– kiinnostu tulevaisuudestasi
– älä aseta tässä vaiheessa turhia rajoja
– unelmoi
– tee suunnitelma b
– tee myös suunnitelmat c, d,e ja f
– päätä kenen unelmia toteutat ( mieluummin omia )

Uppo-Nallen tarinoissa oli myös hyvin kiteytetty se että ei haittaa vaikka olisit syntynyt kurkkupenkkiin; sinusta voi tulla mitä haluat kun jaksat olla ahkera ja uskoa itseesi.

Luulen, että tiedät mitä haen.”

Mainio ja innostava haaste oli heitetty, joten Tatu haudutteli ajatuksia hetken, kirjoitti tapansa mukaan ideat muutamalle post it -lapulle ja antoi mennä. Minä laitoin videokameran jalustalle, painoin rec-nappulaa ja seurasin puhetta livenä. Asiakkaan tilaus oli n. 15 minuutin puhe, mutta eihän Tatu innostuttuaan siinä pysynyt. Leikkasimme puheesta myös lyhennetyn version, joka löytyy täältä. Tässä alla on aito ja alkuperäinen, leikkaamaton uratarina, jonka kesto on noin 30 min.

Olen Tatun tarinoita kuullut useasti, sillä olemme pyörittäneet yhteistä yritystä kohta 10 vuotta. Mutta myös minulle tässä tarinassa oli uusia juttuja ja kaikista koskettavin kohta oli se, kun Tatu kertoo miten hänen energiaansa on yritetty kumittaa piiloon vuosien varrella. Onneksi Tatu löysi itsensä uudelleen Tiimiakatemialla, ja Aktiivipoika on nyt kovemmassa vedossa kuin koskaan.

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.