Sanoista tekoihin – milloin viimeksi sinä rikoit sääntöjä?

Bloggaus suomeksi alla:

Allekirjoittanut on rajojen rikkomisen ja kokeilujen puolella. Pientä kurittomuutta ja pilkettä silmäkulmassa kaipaa suomalainen kulttuuri. Millaiset säännöt, kiellot ja kehoitukset rajoittavat? Milloin on oikein venyttää sääntöjen rajoja? Millaisia sääntöjä ja kieltoja sinä rikot? Mitkä säännöt saavat sinun korvista savun nousemaan ja näkemään punaista?

Suomi on sääntöjen ja rajoitusten luvattu maa.  Ja myönnettäköön, että yhteiskunnassa on oltava sääntöjä jotka auttavat arjessa. Hyvät tavat, liikennesäännöt, kohteliaisuus. Hyvän maun ja laillisuuden rajat. Etiketti? Onko suomalaiset kuitenkin liian kuuliaista kansaa, tottelee kyseenalaistamatta?

 

pyörät

Kuva Turusta, Lemminkäisenkadulta. Olisiko pyöräparkin perustamisen paikka?

 

Törmään täällä Turussa päivittäin asioihin, joiden toivotaan olevan toisin. Mutta missä vaiheessa asia alkaa vaivaamaan yksilöä tai yhteisöä niin paljon, että toiveet muuttuvat teoiksi? Milloin syntyy tipping point? Monkey Busineksen ytimeen kuuluvat kokeilut ja rajojen rikkominen. Onko sinun arjessa joku asia, minkä haluaisit muuttaa? Jotain mitä haluaisit kokeilla? Joku uusi sääntö, ohje tai muu, jonka kokisit toimivammaksi vanhan sijaan?

Yksi hieno esimerkki Turusta on Turpo Ry, Turun Polkupyöräilijät  – pieni sisuuntunut ja aktiivinen ryhmä ihmisiä saa ihmeitä aikaan. Turpolaiset kyllästyivät siihen, että moni koki pyöräilijöiden asioiden olevan retuperällä eikä kukaan oikeasti tehnyt asialla mitään. Niinpä he päättivät olla ”se joku!”. Tsekkaa: http://turunpolkupyorailijat.blogspot.fi/

Haluaisimme mielellämme kuulla lisää tarinoita kokeilujen, sääntöjen ja sisukkuuden takaa!

 

”Never doubt that a small group of thoughtful, committed citizens can change the world; indeed, it’s the only thing that ever has.”

Margaret Mead

 

Kirjoittanut: Minna

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.