More Action… More Learning!

Vedetään mahtavaa tennistä parhaillaan Jannen kanssa täällä Taipalsaaressa Saimaan AMK:n TITE -opettajatiimille. Porukka on hienosti hitsautunut kasaan. Todella virtaava prosessi. Mikään valmiiksi pureskeltu ei toimi. Toimimme siis preesensissä. Treenattu on tällaisten teemojen ympärillä:

Mikä minua innostaa? Kuinka ruokin muiden innostusta?

Mikä on miun supervoima? Kuinka käytän sitä vastuullisesti?

Millä estän itseäni onnistumasta?

Mikä meitä yhdistää?

Ja nyt menossa minisynnytysten teko aiheesta: Kulttuuri jossa haluan työskennellä? Tekoni suhteessa siihen?

Luvassa raivoisat esityksen aivan kohta.

Ydinviestimme mukaan lisääntyneet teot aiheuttavat enemmän kaaosta, josta seuraa enemmän virheitä ja siitä lisää oppimista. Lähdimme siis lenkille. Ja yllättäen lenkin aikana Jannen kupolissa tapahtui kiteytyminen. Tuotteistus aiheesta johtavien ajatusten synnytysprosessi. Näemme johtavilla ajatuksilla olevan kulttuurin muodostumisen ja säilymisen kannalta keskeinen rooli.

Jos vallitseva systeemi ei miellytä on sitä muutettava. Sengen mukaan:

” Leader ei ole henkilö joka pitää hienoja puheita ja omaa karismaa. Leader on henkilö joka muuttaa vallitsevia systeemejä”.

Haasteena on usein nykyisten johtamisrakenteiden jäykkyys. Johtavat ajatukset antavat ihmiselle vallan muuttaa vallitsevaa tilaa ja luoda uusia rikastavia systeemejä. Ja esimerkiksi Saarisen Esan & comp työ systeemiälyn saralla avaa mahtavia ovia vuorovaikutuksen maailmaan. Vuorovaikutuksen puute tai yksisuuntaisuus aiheuttaa lukkoja, patteja, oletuksia ja paljon tarpeetonta pahaa. Kuinka olemme niin kiireisiä ettemme ehdi keskustella?

Olemme siis vuorovaikutusfakiireja. Simppeliyskonsultteja?

MAH-tavaa!

Tatu&Janne

Keltaista pääsiäistä kaikille, toivoo Monkey Business!

Tagged under

Participating individuals in various development processies since 2005 in Finland, Sweden, Spain, Island and Oman in focus to create an organization from future. Yellow playful and sincere. My goal is to make people think and act differently. A total nongeek. Specialties: Participatory Leading Methods, focused on early stages of change processies, culture change, interaction cultures and systems thinking / pragmatism. Yellow clothing! Entrepreneurship, innovation, personal mastery, climbing, learning. Voicing - speaking from heart, raising stupid questions. Suomeksi: Simppeliyskonsultti jonka ydintä on saada ihmiset tekemään kokeiluja jotta syntyy uutta ja asioiden tila muuttuu. #kokeilukulttuuri #kokeilut #oppiminen TEKIJÄ ON SANKARI - AINOA EPÄONNISTUMINEN ON ETTEI OPI, MITÄÄN!

Website: http://www.banana.fi

Google Profile

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.