Supersankari maksimoi tuotot!

 

 

Vaikka soitimme sinulle. Jätimme hämmentävän viestin. Halusimme tavata sinua ja puhua Supersankaruudesta Einsteinin tunnilla.

 

Halusimme yllättää. Paljastaa keltaisen, leikkisän ja vilpittömän luonteemme. Einsteinin tunnilla.

Suomessa on liikaa tuottamattomia työntekijöitä. (HS 16.11.2011, Jorma Ollila)

Miltä kuulostaa organisaatio jossa työntekijät ovat Supersankareita? Yksilöitä jotka ymmärtävät sisäisen yrittäjyyden merkityksen ja tulevaisuuden työn luonteen: superyksilöistä joukkovoimaan. Siitä juuri haluaisimme puhua kanssasi Einsteinin tunnilla.

Maailmaa uhkasi tuho tunnin kuluttua ja Einstein huudettiin apuun. Hän käytti 59 minuuttia todellisen kymyksen/uhkan määrittämiseen ja vastasi sitten minuutissa.

Olipa kerran organisaatio jolla oli toimitusjohtaja. Ja johtajalla eli koko organisaatiolla oli ongelma. Toimitusjohtaja tapasi Tatun kahvin yli Einsteinin tunnilla.  Kertoi ongelman: laatu liian huono, varsinkin kansainvälisiltä asiakkailta tulee reklamaatioita. Juteltiin ja ryystettiin kahvia. Kurkistettiin laadun taa. Löydettiin organisaatiomuutos muutaman vuoden takaa. Laatu oli muutoksessa jäänyt ”joku muun” vastuulle. Joku muu ei ollut tehnyt hommiaan. Leadership taidoissa selkeästi parannettavaa ja viestinnässä. Päätettiin kokeilla Supersankaria ongelman ratkaisuun. Koottiin ydinpelaajat ja esimiehet kolmesti valmennukseen. Valmennettavien palaute:”parhaat konsultit mitä meillä koskaan ollut.” ”Saaneet jotenkin kummasti meidät itse ratkaisemaan ongelmamme.” Ja Toimitusjohtajan palaute:” Tämä on  hyvä alku, tätä muutosta täytyy nyt pitää yllä. Se ei tapahdu yhdessä yössä. Hoidetaan ydinpelaajat ensin kuntoon, haluan että ihmiset oppivat käyttämään monkey business – työkalua ja sitten levitetään. Kyllä tähän täytyy olla vara ensi vuonna ainakin kerran kuussa.”

Tämä tarina on tosi.

 

Tavataanko Einsteinin tunnilla?

(0€+alv.sis pullat, kolme ideaa ja seitsemän naurun remakkaa)

T: Aktiivipoika 040 831 8118

 

Tagged under

Participating individuals in various development processies since 2005 in Finland, Sweden, Spain, Island and Oman in focus to create an organization from future. Yellow playful and sincere. My goal is to make people think and act differently. A total nongeek. Specialties: Participatory Leading Methods, focused on early stages of change processies, culture change, interaction cultures and systems thinking / pragmatism. Yellow clothing! Entrepreneurship, innovation, personal mastery, climbing, learning. Voicing - speaking from heart, raising stupid questions. Suomeksi: Simppeliyskonsultti jonka ydintä on saada ihmiset tekemään kokeiluja jotta syntyy uutta ja asioiden tila muuttuu. #kokeilukulttuuri #kokeilut #oppiminen TEKIJÄ ON SANKARI - AINOA EPÄONNISTUMINEN ON ETTEI OPI, MITÄÄN!

Website: http://www.banana.fi

Google Profile

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.