Jungnerismia!

Mikael Jungner oli yksi työpajan vetäjistä viime perjantaina 9.4 Lempäälän Ideaparkissa järjestetyssä Aivomyrskyssä. Nuoryrittäjyys -tapahtumassa jossa Tatu hoiti tapahtumahoustauksen ja superleidit Johanna&Henna haastoivat osallistujat Superpower työpajassa. Tapahtumassa innostuin voimakkaasti ainakin kahdesta asiasta: 1.) Mikael Jungnerin ajatuksista 2.) Jere, 9-luokkalainen Kotkasta, joka oli vapaaehtoinen juontamaan tapahtuman kanssani. Ensin Jungnerismia.

Uutta johtamistapaa ei ole vielä kirjoissa – eikä sitä opeteta kouluissa.

Totta. Paitsi vähän Stanfordissa ja ehkä maailman eniten Tiimiakatemia nimisessä laitoksessä Jyväskylässä. Kuten tiedetään ponnistaa ihmisen merkityksellisyyden kokemus ja tekeminen usein innostuksesta. Alueesta jolla Tiimiakatemia on suomen kouluista kiistaton numero yksi. Esa Saarinen:

Teesi 7 Rajojen rikkomisen ja keppihyypiöinnin ikuisessa kamppailussa Tiimiakatemia valitsee innostuksen.

Innostus on meille luonnollista. Intohimoa ei pysäytä mikään, se syntyy itsestään ja on syvällä meissä. Mutta samalla se on uskomattoman herkkä. Jungner:

Se intohimo ja kipinä joka meillä on, on hauras. Jos sitä ei pääse toteuttamaan, on parempi lähteä.

Kuinka usein toimimme omaa luontoamme vastaan? Kuinka usein tapamme luovuuden innostuksen ympäriltämme? Kuinka osaisimme, antaa syöttöjä joista kaverin on hyvä jatkaa peliä, antaa tarinan jatkua?

Innostuksella luovaa kautta eläen, Tatu.

Tagged under

Participating individuals in various development processies since 2005 in Finland, Sweden, Spain, Island and Oman in focus to create an organization from future. Yellow playful and sincere. My goal is to make people think and act differently. A total nongeek. Specialties: Participatory Leading Methods, focused on early stages of change processies, culture change, interaction cultures and systems thinking / pragmatism. Yellow clothing! Entrepreneurship, innovation, personal mastery, climbing, learning. Voicing - speaking from heart, raising stupid questions. Suomeksi: Simppeliyskonsultti jonka ydintä on saada ihmiset tekemään kokeiluja jotta syntyy uutta ja asioiden tila muuttuu. #kokeilukulttuuri #kokeilut #oppiminen TEKIJÄ ON SANKARI - AINOA EPÄONNISTUMINEN ON ETTEI OPI, MITÄÄN!

Website: http://www.banana.fi

Google Profile

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.