Ällikkämylly viritti taajuudet kohdilleen

Monkey Busineksen yksi pitkäaikaisimmista projekteista, Jyväskylän Tulevaisuusfoorumin Ällikkä -tempaus huipentui tänään keskiviikkona 9.6. Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestettyyn Ällikkämylly -kohtaamiseen. Päivän aikana Pekka Himanen avasi teemojaan ja meidän poijjaat, Tatu & Ville fasilitoivat osallistujat melkoiseen pörinään. Unohtaa ei sovi pianistin merkitystä, Piirosen Petrus hoiti homman jälleen kerran tyylikkäästi violetissa pikkutakissaan. Antti Hautamäki, Katriina Lahtinen & Jarkko Könönen osallistuivat Keskusteluja Keräsen kanssa – vuorovaikutteiseen talk showhun.

Tatu! Mitä tapahtui? Miksi Ällikkämylly toteutettiin?

Petrus soitti ja live-musiikilla oli jälleen järisyttävän tehokas vaikutus ihmisten väliseen vuorovaikutukseen. Systeeminen innovaatio joka rikkoon hiljaisuuden ja sallii ihmisten puhua musiikin päälle. Yksi kulmakiva onnistuneeseen oppimisympäristöön. Pörinä oli hyvä, prosessi avattu – nyt täytyy löytää keino jatkaa ällikkäideologian kasvattamista. Isojen kuvien maalailu ei auta ellei yksilö löydä keinoa ja rohkeutta toimia. Ällikkämyllyn tarkoitus on kokeilla demokratiainnovaatiota käytännössä. Vanha maailma ja rakenteet ovat kriisissä, demokratia ei toimi, joten tarvitsemme uusia kansalaisvaikuttamisen kanavia. Omaan toimintaan voi aina vaikuttaa ja rikastava vuorovaikutus alkaa aina oman navan kautta. Pekka oli hyvässä vedossa ja otti keikan tosissaan, mutta pilke silmässä:”olen innostunut siitä mitä Tatu jaVille täällä Jyväskylässä ja maailmalla tekee”.

Mitä me siis tehdään?

Me rikotaan ”moitteettoman oleskelun” säännöt, poistetaan ”munauksenesto strategia” olemalla livenä läsnä/mokailemalla ja luodaan turvallinen ympäristö jossa ihmiset uskaltaa puhua sydämestä. Sydämestä jolla näkee aina parhaiten. Rakennetaan vuorovaikutuksellinen ja yhteisöllinen oppimisympäristö jossa ihmiset käy dialogia, rikastavassa hengessä. Meille mikään haaste ei ole liian suuri, vaan riemu tulee todella isojen haasteiden kautta. Jyväskylän Yliopiston innovaatio proffa, Hautamäen Antti totesi tänään Jannelle heidän keskustellessa visiosta ja sen merkityksestä: ”Te ette ole turhan vaatimattomia kavereita!” No ei olla ei! Meidän visio on olla maailman sytyttävin yhteisö. Matkalla ollaan ja sehän se on tärkeintä.

Jos haluat leikkiä meidän kanssa niin joudut hyväksymään riskin siitä, että naama saattaa olla virneessä loppu elämän ajan.

Keltaisin ajatuksin,

Janne & Tatu

ps. Huomenna Imatralle Saimaan AMK:n TITE -tiimin visiopäivää vetämään. Rok!

Tagged under

  1. Sanna Reply

    ”Me rikotaan “moitteettoman oleskelun” säännöt, poistetaan “munauksenesto strategia” olemalla livenä läsnä/mokailemalla ja luodaan turvallinen ympäristö jossa ihmiset uskaltaa puhua sydämestä.” Tama on hyvin sanottu, tallaista asennetta mina haluaisin nahda Ranskassa ja paljon! Hyva pojjaat!

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.