Yllättäviä puheluita osa 2

Reilu vuosi sitten vastasin poikkeuksellisesti vessassa puhelimeeni. Silloin puhelu tuli SITRAltra ja oli siihen tilanteeseen vähintäänkin yllättävä ja kannustava. Tällä kertaa puhelin ei soinut vessareissulla, mutta asia oli silti minun kannaltani melko yllättävä.
Soittaja oli Antti Hautamäki, Jyväskylän Yliopiston innovaatiotoiminnan tutkimusprofessori.
Antti: Voisitko sinä Janne tulla jäseneksi tähän meidän innovaatiohankkeen johtoryhmään. Siellä on Jykesin, K-S liiton, kaupungin, yliopiston ja Jamkin jne. johtajia paikalla ja me haluaisimme ehdottomasti saada mukaan yhden jäsenen Monkey Busineksesta ja mielestäni sinä olisit siihen hyvä. Voitko tulla? Tapaamisia neljä kertaa vuodessa ja aika vaikutusvaltaista porukkaahan siellä on paikalla että varmaan ihan hyvä areena olla esillä. Kaivataan teiltä sinnekin sellaista freshiä otetta ja rohkeaa kyseenalaistamista.
Janne: No ootas, tota… jooo…. No eikai mulla mitään sen kummempaa tässä, että voin kai mää tulla.
Antti: Loisto homma Janne, hyvä että pääset. Mukava saada Monkey Business mukaan tähän johtoryhmään. Teillä on hyvä tyyli!
Janne: Joo, ihan mielelläni tulen. Ei kai siinä sitten sen kummempaa.
Antti: Hyvä, kutsu tulee postissa pian. Palataan. Hei hei.
Janne: No Hei.

Tänään tuli kutsu ja siinä lukee näin:

Tervetuloa ”Innovaatiokeskittymän toimintamallin” eli SWING-projektin johtoryhmän ensimmäiseen kokoukseen Jyväskylään 20.9.2010 klo 13.

Hanke on osa Keski-Suomen innovaatiokeskittymän rakentamisen prosessia. Tavoitteena on kehittää mm. kansainvälisistä kokemuksista oppien ja paikallista osaamista tunnistaen ja hyödyntäen suomalaiseen toimintaympäristöön soveltuva innovaatiokeskittymien toiminta- ja kehittämismalli ja soveltaa sitä innovaatiokeskittymän rakentamiseen. Hanke tuottaa käytännönläheisen näkemyksen niistä toimenpiteistä, jotka rakentavat yritysten, korkeakoulujen, aluekehitystoimijoiden sekä kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien muodostamasta innovaatioiden ekosysteemistä kilpailukykyisen ja samalla kestävälle pohjalle rakentuvan keskittymän. Toimitamme kokoukseen laajemman tietopaketin hankkeen aikatauluista, toimijoista, työpaketeista ja muista sisällöistä.

Kuulostaa mielenkiintoiselta. Olen innoissani. Mukavaa päästä osallistumaan näinkin ison projektin ohjaukseen. Aion osallistua kokouksiin rohkeasti ja haastaa prosessin. Johtoryhmän muut jäsenet tulevat julkisista organisaatioista ja on hauska nähdä kuinka erilaiset/samanlaiset vuorovaikutussysteemit meillä on. Jännittävää, eikö totta?

Innostavaa on myös se, että teimme viime kuussa ennätysmyynnin. Rikoimme ensimmäistä kertaa 20 000e kuukausimyynnin. YELLOW! Suunta on oikea! Tällä viikolla keikkoja on taas ollut ympäri Suomea. Tiistaina kävimme Tatun kanssa vetämässä Kick Ass -päivän Keski-Pohjanmaan AMK:n Ylivieskan yksikön uusille opiskelijoille. Eilen olin Business Arena Oy:n kanssa keikalla sparraamassa Erkkeri -projektin kouluttajia ja nyt olenkin jo Rantasalmella pureutumassa johtamisen teemaan yhdessä Laukaan Tulisoihtu 3- ryhmän kanssa. Villen ja Johannan työstämä Apps4Finland -kisa on lähellä loppuhuipennustaan. Henna on parin pikkuapinan kanssa Lappeenrannassa vetämässä valmennusta Saimaan AMK:n TITE tiimiläisille. Tatu taas urakoi valmentaja-fasilitaattorina tänään Torniossa Partuksen tuottamassa Kipinä -päivässä. Näiden lisäksi on tehty perusduunia toimistolla ja kahviakin ehdittiin maanantaina juomaan yhdessä.

Apinajuna alkaa päästä vauhtiin. 🙂

Tagged under

4 Comments

 1. Ville Reply

  Janne, tämä on kyllä mahtava juttu!

  Lisään omia duunejani tähän tämän viikon listaan. Keskiviikkona junavalmennus Turusta Jyväskylään ranskalaiselle Suez Environments -firman ylimmälle johdolle yhdessä Osk. Unelmanian Päivin ja Minnan kanssa. Lisäksi Partuksen Mimmu pyysi jeesaamaan Creade Tulisoihtu -valmennukseen 3 päiväksi Pyhtäälle, ja täällä on kova meno myös. Teemana brändi, tarjooma ja strategia.

  Apinajuna alkaa todellakin päästä vauhtiin. 🙂

 2. Kerttu Reply

  Ihan loistavaa toimintaa! Onnea ja menestystä Jannelle johtoryhmätyöskentelyyn, on varmasti hieno näköalapaikka innovaatiotoiminnan kehittämiseen. Toivon myös sinulle rohkeutta kysyä ja kyseenalaistaa, sekä viedä mukanasi tuulahdus apinamaista keskustelu -ja vuorovaikutuskulttuuria.

 3. Janne Reply

  Jonna! Kepe! Kiitos kannustuksesta!
  Innolla tähän haasteeseen tartutaan. Tavoitteena on virittää tapaamisiin positiivinen vuorovaikutussysteemi ja haastaa ennen kaikkea omaa ajattelua uudelle tasolle.
  Tsemppiä Jonnalle opintoihin ja muutenkin. Ja Kertulle intoa uuteen duuniin. 🙂

  // Janne

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.