Monkeyn viestinnän vempaimet

Monella Monkeylla on ollut epäselvyyttä siitä mihin tarkoitukseen mikäkin viestinnän vempain on tarkoitettu. On Twitter, Facebook, YouTube, Slideshare, Dropbox, MySpace, Yammer… Jopa My Ass:iin on koitettu tunkea kaiken laista…
Mä rupesin miettimään meillä käytössä olevia vimpaimia ja miksi niitä käytetään.

Monkeyn viestinnän vimpaimet:

Sähköposti:
Joskus välttämätön paha. Väline tarjousten, laskujen ja tapaamisaikojen lähettämiseen. Ihan kiva tapa muistuttaa asiakasta meidä olemassa olosta vaikka lähettämällä asiakkaalle blogipostauksen, koosteen jostain keikasta, valokuvan ym. Tämä on käytössä ehkä liian usein siihen nähden, et on muitakin parempia tapoja pitää yhteyttä. Kuten puhelin. Sähköposti ei ole keskustelukanava, siellä ei välity tunteet. Tärkeät asiat hukkuvat sähköpostiin ja unohtuvat.

Blogi:
Tärkeä viestinnän väline. Jaetaan opit ja kopit tehdyistä projekteista, kerrotaan meidän arjen haasteista ja onnistumisista, annetaan henkilökohtainen pala/ajatus itsestämme muille, blogin kautta Monkeysta tulee ilmeikäs, kasvokas, inhimillinen. Blogista voi myös lukea projekteistamme. Blogi on hyvä myynnin tuki, kun tarinoita voi linkittää tarjouksiin. Tarinoiden kautta asiakas ymmärtää mitä on ostamassa. Ja luultavasti asiakas tulee jatkossa lukeamaan blogia myös oma-aloitteisesti. Blogissa hienojuttu on se, et sinne voi yhdistää eri viestinnän vimpaimia. Monkeyn blogiin uutena on tulossa Tuotevalitsin -vimpain & pärstäkuvat apinoista.

Yammer:
Kun me mennään pitkin maita ja mantuja, niin nähdään vähemmän. Joka päivä tulee asioita jotka haluaa jakaa muiden kanssa ja joista haluaa muiden kommentteja ja keskutelua. Omalla toiminnallamme lietsomme toinen toisiamme aina parempiin mieliin, tekoihin ja tuloksiin. Yammer on oiva väline juuri tähän tarkoitukseen. AppsStoresta saa kätevän Iphone sovelluksen maksutta, jota on tosi helppo käyttää ihan missä vain (joka apinalla on Iphone, siksi tämä 🙂 Yammer on paljon henkilökohtaisempi ja mukavampi tapa keskustella kuin sähköpostin rimpsuviestit. Plussana on se, et viestit jäävät näkyviin, viestiketjut on helppo hahmottaa ja viestejä on helppo selailla ja lukea vanhoja keskusteluja.

Puhelin:
Liian harvoin käytössä. Voimme helposti ilahduttaa asiakkaita ja toisiamme keltaisella puhelulla. Meillekään ei sovi luurikammo tai saatika liimapersetauti. Siksi face to face on apinan must juttu!

Kirje:
Very personal and yellow message only for you. Erittäin suositeltavaa joka käänteessä.

Dropbox:
Must-työkalu tiimiyritysken tiedostojen säilyttämiseen. Ei enää etsintöjä mistä saisin teorian tiimioppimiseen, mistä saan uusimman cv:n, mistä löydän käyntikorttipohjan tai t-paita printin. Kaikki on kaikkien saatavilla! Kuinka helppoa! Täältä voi myös kätevästi jakaa foldereita muiden kanssa ja sisäinen ”mä lähetän sulle tän matskun sun sähköpostiin nyt” venkslailu voi loppua.

GoogleDoc:
Täällä voimme tuottaa sisältöjä (world, taulukko jne) reaaliajassa tiiminä, triona, duona ja voidaan jakaa foldereita myös muiden kanssa. Kätevä ja vaivaton, sillä tänne pääsee suoraan sähköpostin Dokumentit välilehdestä. Ei vaadi erillistä kirjautumista. Voidaan työskennellä saman dokumentin kimpussa etänä tai kätevästi vierekkäin omilla läppäreillä. Pois jää yhdessä nyhjöttäminen yhden koneen takana, dokumentin lähettely ees taas sähköpostissa, uusimman version katoaminen jne.

Facebook:
Ihmiset seuraa tosi paljon meidän blogia myös FB:n kautta. Ei musta mitenkään niin huono juttu, kuin jotkut ymmärtämättömät antaa ymmärtää. Heimon & verkoston rakentamisessa ja rakastamisessa ihan kelpo ja ova väline. Saadaan tätä paljon kommentteja meidän juttuihin ja myös työtarjouksia. Jos joku ei tiedä, niin meillä on FB:ssä Monkey Business sivusto, jossa on noin 650 jäsentä. Ei huono.

Qik eli MonkeyTV:

Superhyvä tunnelman välittäjä. MonkeyTV on yllättävä ja se tuottaa aitoja, vilpittömiä ja hetkessä mukana olevia lyhyitä ohjelmia suoraan Monkeyn ytimestä tai sen vierestä. MonkeyTV välittää joskus uusimmat juorut, välittömät tunnelmat, hetken ajatukset, kysymykset ja mielipiteet juuri tapahtuma hetkellä.
Apinoiden henkilökohtaiset vempaimet, jotka hyödyttää myös Monkeyta.

Twitter:
Superhyvä työkalu. Täällä MB on yllättävän lähellä kaikkia. Koska kuka tahansa voi seurata ketä tahansa, löytyy uusia mielenkiintoisia tyyppejä ja sellaiset saa tietää meidän duuneista, joita me ei ehkä koskaan tavattaisi. Twitter on niitä varten, jotka haluavat olla ajan hermolla ja haistella ”heikkoja signaaleja”, löytää uusimpia juttuja. Twitter rakentaa yhteisöllisyyttä tuntemattomien ihmisten välille, jotka ovat kuitenkin kiinnostuneita samoista teemoista. Uutena juttuna voit pian seurata meidän blogissa Monkeyn tweettejä kartalla.

What´s Up:
Esimerkki caset käytöstä: ”Millä meet huomenna Vaajakoskelle?” ”Nähäänkö aamulla klo 8?” Tää on niinku tekstari, mut maksuton.

Instagram:
Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kerro Monkey kuvina. Nappaa kuva ja jaa helposti valintasi mukaan FB:ssa tai Twitterissä. Helppoa kuin heinänteko ja plussana kivat mahdollisuudet muokata kuvaa hauskemmaksi.

Bumb:
Helppo tapa vaihtaa keskenämme puhelinnumeroita ja valokuvia. Maksuton ja helpompi kuin sähköposti.

Tässä minusta Monkeyn tärkeimmät vempaimet!

Ollaan linjoilla 😉

JohannaMonkey

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.