Elämäkertoja!

Hyvää viikon alkua!

Sunnuntai oli hyvä päivä lukea, ja lukiessani Tom Petersin The Project 50 -kirjaa satuin muistamaan vuoden alussa Turun ShipHip -ryhmän valmennukseen kehittämämme lukuinnostustyökalun, jonka haluan jakaa kanssanne näin viikon avajaisiksi. Kyseessä on kokoelma eri elämäkertakirjailijoiden kuvia. Idea on, että ensin voi katsella niitä ja virittäytyä ajatellen vähän, keneltä haluaisi oppia elämää tai hakea kaikua omille ajatuksilleen. Sitten voi suunnata kirjastoon ja lukaista valitun elämäkerran. Elämäkertoja on kirjoitettu miljoonia, esimerkiksi monista taiteilijoista.

Kenen artisitin tai taiteilijan elämä sinua kiinnostaa?

Katalogiimme valittiin taiteilijoita, muusikoita, viihdetähtiä ja yrityksiä sillä periaattella, että tiesimme heidän elämäkertansa löytyvän kirjana. Monen ajattelijan tarina on laitettu yksiin kansiin, ja näin vaalien alla voisi olla hyödyllistä lukea myös poliitikkojen elämäkertoja.

Kenen aatteet sinulle "kolahtavat"? Ja mitä ne oikeasti edustavat?

 

Miksi kannattaa lukea elämäkertoja?

Elämäkerroissa esittäytyvät usein vaikuttavia tekoja tehneet tai merkittäviä aatteita edustaneet ihmiset. Heistä kertovia kirjoja lukemalla voi ymmärtää heidän tapaansa ajatella ja toteuttaa ajatuksiaan. Oman elämän muutostilanteessa voi olla tukea antavaa, jos lukee, miten toiset ihmiset ovat muuttaneet elämäänsä tai toteuttaneet ajatuksiaan.  Elämäkerroista voi siis olla hyötyä oman toiminnan ohjureina. Toisaalta elämäkerrat ovat usein suoria, avoimia ja siksi viihdyttäviä kertomuksia, joiden lukeminen on hauskaa!

Ihmisten elämäkertojen lisäksi kiinnostavia ovat yritysten tarinat. Niitäkin keräsimme kuvakatalogiin. Yritystarinoissa keskeistä on tapa, jolla yritystä on johdettu ja filosofia, jonka ympärille yritys on rakennettu. Monkey Business rakastaa yritystarinoita. Olemme kirjoittaneet myös omaamme esimerkiksi Juha-Matti Kinnusen piirtämäksi sarjakuvaksi. Kirjoitustyö on tosin vielä aluillaan. Sitä työstäessä apinat lukevat paljon muiden kirjoja. Luottokorttiyhtiö VISA:sta kertova Dee Hockin One from many, sekä  Patagonian perustaja Yvon Chouinardin Let my people go surfing, ovat olleet Monkeyn keskuudessa hyvin suosittuja lukukokemuksia.

Mielenkiintoisia yritystarinoita.

Toivon, että tämä kuvatyökalu antaa ideasysäyksiä lukemiseesi. Kerrothan sitten,miten kävi – toimiiko tämä työkalu innostajana?

 

Terkuin,

Henna

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.