Joulukalenterin 1. luukku: ”Onko yrittäjällä kaksi pippeliä?”

Suomalaisen sanonnan mukaan:

”pitää olla munaa tehdä juttuja”.

-Tuntematon suuruus-

Itse näen sen, munan, jotenkin asenteeseen liittyvänä. Jonain mittakaavaan liittymättömänä, ennemminkin yksilön tilanteeseen liittyvänä tekona. Jokaisen oma todellisuus on ihan yhtä tosi. Jokin aika sitten saunan jälkeen vanhempi poikani Kalle totesi: ”isällä on kaksi pippeliä”. Tätä en suostunut uskomaan , vaan yritin kertoa toisen roikkuvan osan olevan ”kivet”.  Entä jos minulla kuitenkin on kaksi pippeliä ja siksi pääni on myös iso? Täynnä keltaista nestettä? Hä?

Yhteiskunnassamme on monia hassuja juttuja menossa samanaikaisesti. Vaatii ”munaa” pitää itsensä tolkuissaan tässä avaruusseikkailussa. Asenteen olisi oltava kuin Tatulla ja Patulla kirjassa Avaruusseikkailu(Kuva yllä) – valmiina lähtöön. Itse sain maanantaina puhelinsoiton joka testasi valmiuteni lähtöön ja oli samalla myös osoitus asenteen merkityksestä. Osallistuin syksyllä Nuorissa on Tulevaisuus -tapahtumaan vain tavatakseni tapahtumassa Tuija Oivon, nuorten yhteiskuntatakuun äidin. Ja niin tein tapahtuman tauolla. Paiskasin Tuijan kanssa kättä, ojensin banaanin ja jälkikäteen olin meilillä yhteydessä. Ja nyt Tuijan sihteeri soitti ja pyysi torstaina TEM:n yhteiskuntatakuu -työryhmän kokoukseen.  Räppäämään teemasta: ”Nuoret yrittäjäksi – mitä tarvii? Mitä pitäs tehdä” Minä mietin tovin. Onko minusta jotain hyötyä asiassa? Kuka olisi sopivampi henkilö? Mitä ihmettä minä sitten sanoisin? Eikö pitäisi olla viisaampia jotka tietää. Ilmoitin kuitenkin itse tulevani paikalle. Olen lähtenyt lennolle, välilaskuja pitää tehdä ja huutoon vastata. Tässä sparrailen ajatuksiani -mitä tarinoisin huomenna?

Tähtienvälinen SeikkailuSukkula Bananas (Tatu ja Patu -Avaruusseikkailu)

Maailmassa on menossa monia hassuja juttuja samanaikaisesti. Ja median avulla tämä muutos synnyttää paljon hämmennystä ja pelkoja. Tilanne on kompleksinen ja kestävä muutos vaatii Paradigmojen muutosta. Ainakin oppimisen ja menestyksen teemoissa. En usko quickfix ratkaisuihin tässä tilanteessa. Kuinka rohkaista ajattelemaan itse? Kuinka synnyttää uskoa? Kuinka rakentuu hyvä itsetunto? Kuinka auttaa ihmisiä johtamaan itseään paremmin? Olisiko ratkaisu Tähtienväliset SeikkailuSukkulat ja kaksi pippeliä. Olisiko siinä riittävästi munaa? Auttaisiko se näkemään tähdet? Kuinka muuttaisimme koko yhteiskuntaa ja vallitsevia arvoja?

Olenko minä joskus pystynyt näkemään tähdet? Olen isä, yrittäjä ja kotirintamamies. Voisin olla poliisi tai edelleen rajavartijana Kuhmon metsissä. Voisin olla terveystarkastaja elleivät  stressi ja unihäiriö keskeyttäneet AMK -opintojani 1997. Olisin voinut jatkaa rikollisella tiellä, onneksi poliisi keskeytti toimet jo toisella luokalla. Elämä on usein veitsenterällä. Mikä ratkaisee? Itse olen tehnyt ratkaisuni sattuman perusteella, ehkä ohjurina on ollut intuitio. Hakeutuminen ITSE paikkaan jossa on hyvä olla ja toimia. Niinpä, ehkäpä parasta on kertoa oma tarina ja puhua sydämestä. Tietoa ja tiedettä taitaa olla maailmassa jo tarpeeksi. Onko enää taitoa tehdä yksinkertaista, kaunista ja toimivaa? Onko enää taitoa ja tunnetta päättää itse? Tässä kaikki heti mulle valmiina -maailmassa.

Olemme nähneet vihollisen – olemme se itse.

Participating individuals in various development processies since 2005 in Finland, Sweden, Spain, Island and Oman in focus to create an organization from future. Yellow playful and sincere. My goal is to make people think and act differently. A total nongeek. Specialties: Participatory Leading Methods, focused on early stages of change processies, culture change, interaction cultures and systems thinking / pragmatism. Yellow clothing! Entrepreneurship, innovation, personal mastery, climbing, learning. Voicing - speaking from heart, raising stupid questions. Suomeksi: Simppeliyskonsultti jonka ydintä on saada ihmiset tekemään kokeiluja jotta syntyy uutta ja asioiden tila muuttuu. #kokeilukulttuuri #kokeilut #oppiminen TEKIJÄ ON SANKARI - AINOA EPÄONNISTUMINEN ON ETTEI OPI, MITÄÄN!

Website: http://www.banana.fi

Google Profile

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.