Joulukalenterin luukku 12: Erikoistumme mahdottomaan

Perinteiseen bisneskonsultointiyrityksiin ei yleensä liity banaanin muotoiset käyntikortit tai nettisivuilla hyppivät eriväriset apinat. Ainakaan vielä. Moni asia josta on myöhemmin syntynyt täysin normaalia ja yleisesti hyväksyttyä toimintaa on saanut aluksi ihmiset haukkomaan henkeään.

  • Kun matkustajajunien vauhti ylitti 100 km/h epäilivät monet niin kovan vauhdin aiheuttavan ihmisille aivovauriota.
  • Erastothenesia pidettiin yleisesti aika kahelina kaverina kun hän kertoi maapallon olevan pyöreä. Aikaisempi käsitys oli, että maailma on litteä kiekko joka kelluu valtameressä.
  • Duudsonien Jukka & Jarppi ei vätvaikuttaneet ihan täysjärkiseltä kavereilta kertoessaan yritysneuvojalle kehittämästään liikeideasta, jonka ytimessä oli heittää toisia tikalla ja ampua niittipyssyllä persiiseen, kuvata ne videolle ja päästä sen avulla MTV Music video awardsien juontajaksi.

Semmoista se siis on. Jos haluaa olla pioneeri, pitää uskaltaa olla hullu ja tehdä itsensä naurunalaiseksi kyseenalaistamalla tosimaailman totuudet. Viisaita neuvojia aina riittää. Tehkää näin ja tehkää noin, niin kyllä se homma sitten siitä lähtee.

Olemme siis valinneet pioneerin, raskaan ja vaativan tien. Olemme ainakin omasta mielestämme muuttamassa suomen pk-yritysten johtamismalleja sitä kautta koko yhteiskuntaa. Myös julkisen sektorin johtamis- ja toimintamallien haastaminen kiinnostaa. Se jos jokin, on monen mielestä erikoistumista mahdottomaan.

Välillä meilläkin menee överiksi. Teemme elämästämme ja ikävä kyllä myös asiakkaidemme elämästä välillä liian kaaosta. Pahaa emme koskaan tarkoita, haluamme vaan pyrkiä aina haastamaan vallitsevat totuudet.

Itse uskon, että meidän paras keinomme muuttaa maailmaa on synnyttää maailmaan toisenlaista johtajuutta. Se vaatii meiltä tekoja. Anssi Kela postasi mielestäni loistavasti viime viikolla kannustaessaan Pekka Haavistoa suomen seuraavaksi presidentiksi. Kela sai aikaiseksi paljon keskustelua ja innoitti minua ja monia muita julkistamaan kannatuksensa Haavistolle esimerkiksi facebookissa. Kelan blogipostaus oli uudenlaista johtajuutta. Vilpitöntä, aitoa ja konkreettista. Hän vaati tai ainakin kannusti ihmisiä tekemään jotain, ei vaan kannattamaan Haavistoa omassa mielessään. Saapa nähdä minkälainen vaikutus tuolla postauksella loppujen lopuksi tulee olemaan. Itse kyllä ajattelin äänestää Haavistoa niin ensimmäisellä kuin toisellakin kierroksella.

Maanantaitunnelmissa,

Janne

Tagged under

  1. Kikka Reply

    Duudson-juttu on hyvä; vaiks en itse ehkä ihan samantyylistä ideaa haluaisi toteuttaa, heidän juttunsa kertoo kuitenkin positiivisesta hulluudesta(kin).

    Olin sunnuntaina Pekka Haaviston kampanjakonsertissa Tavastialla. Siellä oli aikamoinen positiivisuus-meininki myös. Tuntui siltä, että tässä oleminen on oikein ja että kampanjaan osallistuminen vaikka sitten Haavisto-pinssiä kantaen on tärkeää sekä vaalien mutta myös ihan itseni kannalta. Jotta muistaisin sen vilpittömyyden, konkreettisuuden ja aitouden (joista sinäkin kirjoitit) sekä sen, että minäkin voin olla osa sitä – että hyvää tapahtuu tässä ja nyt eikä vain jossain muualla.

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.