Mistä johtaminen on tehty?

Bloggaus suomeksi alla:

Kuten ehkä olette jo aimmin huomanneet, allekirjoittanut eli Ville sekä Tatu Monkeysta osallistuvat tänä vuonna Mondragonin yliopiston innovaatiomasiteriohjelmaan, MINNiin. Siihen liittyen minulle napsahti meidän oppimistiimin johtamishaaste, joka pisti heti pohtimaan sitä mistä johtaminen on tehty. Päähäni nousi kolme teemaa. Vastuu, visio/unelma ja toiminta. Ne kiteytyvät mielestäni hienosti seuraaviin kolmeen sitaattiin:

Johtaminen on äärimmäinen vastuu ja velvollisuus! Se on vastuuta… Ihmisistä joita et voi hallita, teoista joita et itse tee, instituutioista jotka eivät ehkä jaa samaa jatkuvaa vastuuta kanssasi.” -Tom Peters

”Rohkeus on yksinkertaisesti mitätahansa tekoja, mitä vaaditaan vision, unelman, toteuttamiseksi.” -Peter M. Senge

”Mitä vain mitä voit tehdä, tai voit unelmoida tekeväsi, aloita toiminta. Uskalluksessa on neroutta, voimaa ja taikaa! -Goethe

Tämä on helppoa teoriassa eli ajatuksen tasolla, mutta nyt se työ vasta alkaa. Ensi viikolla olemme Amsterdamissa, ja sitä ennen pitäisi saada tekoja koko jengiltä, reflektiopaperia yms. Katsotaan miten nuoren herran tässä rytinässä käy. Oppia tulee varmasti, sillä mokailtu on jo. Liian vähän toimintaa. Nyt on aika soitella ihmisille ja kysyä mitä kuuluu, missä mennään?

Here’s the blog text in English:

In the MINN Master Program I am doing with my fellow monkey, Tatu Tantourist Tuohimetsä, I took the leadership position. What a decision! To take it just when I am about to leave for holidays and still bunch of things to do. First mistake, but a good learning. Take care when and where to say yes and when and where to say no. That is probably a lifetime practice to learn that skill, but I am on my way. In life. So after I took this position and the Midsummer passed by, and many Finns on a holiday, I have time to think about leadership.

First, when I take a leadership position, I feel the responsibility. I, as a leader, am now responsible for my team, for my customers, for myself. In the case of Minn, as Tatu said, their actions changed immediately when they took the leadership position. Responsibility also includes the purpose and mission, why are we doing what are we doing? Via responsibility, almost immediately after, there comes a need for a vision. Where am I going? Where am I suppose to lead our people? And last, in leadership only actions count. No excuses or explanations, but action that leads us towards our vision. It’s not a problem to make mistakes, as we can learn from them.

Thanks MinnTeam for giving me this opportunity to learn. Here in the end, are three quotes which I feel represent well what I think currently about leadership.

Responsibility:

”Leadership is… The Ultimate Responsibility! It’s an assumption of accountability… for people you cannot control, for actions that you do not perform, for institutions that may not share your deep and abiding sense of accountability.” – Tom Peters

Vision: 

“Courage is simply doing whatever is needed in pursuit of the vision”  -Peter M. Senge

Action:

“Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!” -Goethe

Tagged under

 1. Vili Reply

  Hyvä ytimekäs ja totuuden mukainen ajatus.

  Lisäisin vielä yhden teeman, johon loppujen lopuksi jokainen johtaja joko kaatuu tai ei. Eli viestintä. 

  Jos johtaja ei viesti ei millään näistä kolmesta teemasta tee mitään. Jopa ilman unelmaa voi olla johtaja ja johtaa (en ota kantaa onko kyseessä hyvä johtaja.) Vastuutonkin johtaja voi saada aikaan suuria. Mutta johtaja, joka ei viesti huomaa olevansa nopeasti johtaja vailla johdettavia.

 2. Ville Reply

  Hei Vili!

  Kiitos kommentista. Erittäin hyvä nosto, viestintä. Ehdottomasti puuttui listalta. Olen samaa mieltä, kaikki kaatuu johtamiseen ja johtaminen kaatuu huonoon viestintään.

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.