Keltainen johtamisen vallankumous käynnistyi Sao Paulossa

Bloggaus suomeksi alla:

Moi!

Hyviä uutisia Brasiliasta, Sao Paulosta, jonne parhaillaan rakennamme keltaista toimistoa!

Viime viikolla käynnistimme täällä johtamisen vallankumouksen. Johtamisen vallankumous eli Leadership Revolution on Tiimiakatemialla syntynyt johtamisen valmennusohjelma projektipäälliköille ja tiimiliidereille. Ohjelma on pyörinyt Suomessa jo reilut 10 vuotta, ja tänä vuonna se käynnistyi Hugo Monkeyn valmentamana Euroopassa ja Hennan & Valtterin toimesta myös Brasiliassa. Sao Paulossa tuotamme Leadership Revolutionia yhteistyössä Hub Sao Paulon ja heidän uuden tilansa Hub Vila Madalenan kanssa. Hub Vila Madalena on taiteilijoiden suosiossa olevaan kaupunginosaan avattu Hubin uusi tila, jossa päätoimiala on koulutus ja bisnesmalli perustuu oppimisen myyntiin. Johtamisen vallankumous on ensimmäinen kurssi, jolla uutta bisnesmallia testataan ja toteutetaan! Tänä syksynä Hubin tarjonnassa tulee olemaan myös 5 muuta kurssia.

Nyt tuntuu todella uskomattoman hienolta, että saavutimme unelman käynnistää Johtamisen vallankumous Brasiliassa!

Ensimmäiset vallankumoukselliset Brassijohtajat!

Ensimmäisen työpajan teema oli Oppiminen ja Johtaminen Tiimiakatemian tapaan, ja osallistujia oli 8.

Lähestyimme johtamisteemaa hyvin tiimiakatemiamaisesta näkökulmasta ja kaverijohtajan otteella. Keskeinen kysymys oli, miten johtaa tiimejä litteässä organisaatiossa, jossa kaikki ovat kavereita keskenään. Hyvin tärkeä pointti kaverijohtajuudessa on sisäistää, kuinka johtaa ihmisiä visiolla ja esimerkillä ilman titteleitä.

 

Työpajan tulokset?

Kovin kolahdus osallistujillemme sekä meille itsellemme tuli esimerkillä johtamisesta välittömässä toiminnassa. Teimme käytännön kokeilun kaverijohtajuudesta tiimin voimalla kahden osallistujan firmoissa: Pax Tecnologiassa ja NósCoworkingissä. Tulokset yllättivät kaikki! Toisessa firmoista tiimi havaitsi, että firman visio oli jo toteutunut, ja oli tarve synnyttää uusi visio. Uuden vision synnyttäminen aloitettiin klo 10-12 aamulla yhteistyössä koko 12  hengen firman kanssa, ja lähtiessämme pyysimme heitä jatkamaan keskustelua ja lähettämään päivän päätteeksi kaikki kerääntyneet ajatukset uudesta visiosta tiimillemme. Saimmekin klo 17 pitkän meilin, jossa tärkeä pointti oli esimerkiksi pienen firman kehittämän innovaation tuotteistaminen sellaiselle tasolle, että kaikki firmat, koosta riippumatta, haluavat käyttää sitä. Toisessa firmassa tiimi teki työtyytyväisyyskyselyn johtamisen näkökulmasta, ja se paljasti johtajan näkymättömiä kenttiä, jotka on tärkeää nähdä.

Näin Cassio Sousa, osallistuja ja Pax Tenchologian omistaja kommentoi kokemustaan: ”Paras juttu johtamisen vallankumouksessa on TOIMINTA! Olin hyvin vaikuttunut siitä, miten meidät saatiin ohjattua välittömään toimintaan ja millaisia tuloksia ja oppimista siitä lähtien saimme aikaan!”

Tiimi toimii. Työpajassa toteutui täydellisesti Monkeyn ryhkeä lupaus: More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

Vaikuttaa todella siltä, että Johtamisen vallankumoukseen kannattaa osallistua oman casen ja johtamishaasteen kanssa. Jakamalla haasteen muiden osallistujien kanssa voi maksimoida oppimisen ja osallistumisen hyödyn!

Toinen osallistujakommentti kertoi johtamisen näkökulmien avautumisesta, jota Marcelo Costa Cabral Peña NósCoworkingistä kuvasi näin: ”Minulle Leadership Revolution on herätys. Se stimuloi miettimään päätöksentekoa johtajina, joita olemme nyt ja johtajina, joita haluamme olla huomenna.”

Seuraava Johtamisen vallankumous -työpaja alkaa ensi perjantaina 21/9 iltapäivällä klo 14 Hub Vila Madalenalla Sao Paulossa. Täältä linkin takaa voi tsekata lisätietoa siitä (portugaliksi):  http://saopaulo.the-hub.net/leadership-revolution

Ilmoittautuminen (voitte jakaa linkkiä Sao Paulossa liikkuville kavereillenne):  http://eventick.com.br/lr_clientesmarcas

Uusi Hub Vila Madalena toimi mainiosti! Suosittelemme vierailua täällä kaikille jotka käyvät Sao Paulossa tai tarvitsevat työpajatilaa tästä kaupungista..

 

Tästä jatketaan ja seuraavassa työpajassa nähdään! Suomessa / Euroopassa myös marraskuun puolella.

 

Keltaisin terveisin,

Valtteri

Ps. Työstämme täällä Brasiliassa Monkey Busineksen ja Tiimiakatemian kanssa oli juuri juttu paikallisessa ”Hesarissa” eli maan suurimmassa sanomalehdessä Folha de Sao Paulossa (portugaliksi). Tätä juttua on rakennettu jo vuosia!

Here’s the blog text in English:

Hello there!

Now good news from São Paulo, Brazil, where we are building the Yellow Office Brazil!

We are running here a course called Leadership Revolution, which is a Tiimiakatemia Learning Network product, that is currently run in Europe coached by Hugo Monkey and now brought to Brazil in collaboration with the Hub Sao Paulo’s new space Hub Vila Madalena as a series of 5 workshops, modified to the current needs of Brazil.

On Thursday and Friday last week we had the first workshop of Leadership Revolution. It was really amazing to reach our dreams of finally starting it here in Brazil. The topic of the first workshop was ’Learning and Leadership in Team Academy method’, and we had 8 participants focusing on that for 2 days!

The first Leadership Revolution practitioners in Brazil!

We approached the topic of leadership from a very team academian point of view with a concept called Friend Leadership. So how to lead teams and flat organizations where everybody is friends with each other. One very important thing in Friend Leadership is how we lead anyone from a flat organization with vision and example.

What did we get out of this workshop?

What stays on the top of our minds, and of the participants’ minds as well, it seems, was leading with an example in straight action. We did an experience of Friend Leadership in practice in two teams with two companies: Pax Tecnologia and Nós Coworking. It was really amazing! In the other company the team sensed that there was no current vision in place, so their challenge was to start co-creating a new vision. In the other company the group did something quite close to a questionnaire of satisfaction about work and leadership for one of the employees, and that revealed a lot of blind spots of the leaders.

This is how Cassio Sousa, a participant and associate of Pax described his feeling about the workshop: ”The best thing about Leadership Revolution for me is the ACTION! I was really impressed how we are instigated to act and how the results and learning come that fast starting from that!”

Team in action. This workshops put perfectly in place the promise of Monkey Business: More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

It really seems it pays off to come to Leadership Revolution workshop with a project or with a leadership challenge. By doing that you make sure that you’ll maximize the learning and the benefit of the workshop for yourself, for your company and for the other participants!

One principal point in the Leadership Revolution workshops is to enrich the thinking of the participants. Here is a comment of another participant, Marcelo Costa Cabral Peña from Nós Coworking: ”For me, Leadership Revolution is an awakening call, a stimulation for reflecting on decision making as leaders who we are and as leaders who we want to be.”

The next workshop is going to happen starting this Friday September 21st, at 2pm at Hub Vila Madalena, São Paulo. You can read more about that in here (in Portuguese): http://saopaulo.the-hub.net/leadership-revolution

Subscription for the workshop:  http://eventick.com.br/lr_clientesmarcas

The new Hub Vila Madalena space worked perfectly as a workshop space. We warmly recommend visiting it and doing things in there for everyone who wants to conduct or participate courses in inspiring environments here in Sao Paulo.

So, see you then, and hope to see you in São Paulo (or some time in November in Finland / Europe)!

 

Yellow hugs,

Valtteri

Ps. Our work here in Brazil with Monkey Business Tiimiakatemia was recently reviewed in the main newspaper of Brazil, Folha de Sao Paulo. It’s been a joyful ride for years already!

Tagged under

2 Comments

  1. Pingback: Luukku 23: Yhdessä ajattelua joulun alla | Monkey Business

  2. Pingback: Luukku 24: Joulu! | Monkey Business

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.