Luukku 13. Vilkkusilmille

Tiimiyrittäjyys, tiimioppiminen, yhteisöllinen oppiminen ovat tämän päivän kuumia perunoita oppilaitoskentässä. Opetussuunnitelmiin lisätään ja sovelletaan yrittäjyyttä. Yrittäjyyskasvatuksesta puhutaan paljon ja siitä mitä se tarkoittaa opettajalle, oppijalle, koulutusohjelmille ja lopulta koulutusputkesta ulos tulevalle kaverille. Monia aihe pelottaa; mitä minun pitää tehdä, osaanko minä, pitääkö minun muuttua, muuttuuko työni, miten voin opettajaa yrittäjyyttä, kun en ole ollut päivääkään yrittäjä, tarvitseeko kaikkien olla yrittäjiä, valmistunko tarpeellisella osaamisella, kun meillä on sitä tiimioppimista jne… Jyväskylän Tiimiakatemialla ja Partus Oy:ssä kävi vierailemassa 2009 opetusministeri Henna Virkkunen, jonka mielestä opinnoissa kaikilla tasoilla pitäisi olla enemmän yhdessä tekemistä, jotta järjestelmä synnyttäisi enemmän yksilöllisiä ajattelijoita, jotka suvaitsisivat erilaisuutta ja pystyisivät toimimaan ryhmässä.

Oppimisen Edelläkävijöiden Campissä pelataan Mielenpallipeliä www.kuvitellen.com

Hakkarainen & Lonka & Lipponen tukevat tätä ajatusta tutkimuksellaan, joka löytyy heidän kirjasta Tutkiva oppiminen

1. Oppija rakentaa oppimaansa itse.

2. Oppiminen on tilannesidonnaista. Emme voi oppia varastoon.

3. Oppiminen on yhteisöllistä.

Ammattikorkeakoulut ovat vastanneet yrittäjyyden, luovuuden, innovaatioiden, työttömyyden ja syrjäytymisen ehkäisemisen vaatimuksiin soveltamalla erilaisia toimintamalleja ja metodeja. Usein ratkaisuna on ollut tiimiyrittäjyys tai tiimioppiminen. Ammattikorkeakouluissa on erilaisia osuuskuntia, toiminimiä, tiimejä, osaamisyhteisöjä ja vaikka mitä. Työkalut ovat erilaisia, mutta kaikki painivat samojen haasteiden ja onnistumisien kanssa. Monkeylla on raikas ote ja omakohtainen jopa 8 vuoden kokemus näistä aiheista ja siksipä kelta-asuisia tiimiyrittäjiä on nähty kulkemassa ympäriinsä Vaasasta Turkuun, Lappeenrannasta Kokkolaan, Ylivieskaan ja Lahteen. Näillä reissuilla on syntynyt tarve tuoda yhteen ammattikorkeakoulun edelläkävijöitä benchmarkkaamaan parhaita käytäntöjä toinen toisiltaan.

Mitäs nämä tässä tekee? Ehkä se selviää 4.2. www.kuvitellen.com

Monkey Businessillä on ollut pitkä kumppanuus Lahden ammattikorkeakoulun kanssa. Tatu oli ensimmäisellä keikalla Lahdessa 2006. Seuraava yhteistuotannon paikka on 3. – 4.2.2011 Messilässä (Lahdessa), kun Lahden AMK:n OSKu-projekti järjestää kahden päivän benchmarkkauspäivän Oppimisen Edelläkävijöille. Vilkkusilmäisille muutosagenteille, jotka peuhaavat rohkeasti ammattikorkeakouluissa ympäri Suomea.

Lataa kutsu tästä: Edelläkävijä_Camp_Kutsu

Hei Vilkkusilmä, Tervetuloa mukaan!

JohannaMonkey

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.