Oppimisen Edelläkävijä Camp 3. – 4.2. siis ihan kohta jo!

Oppimisen Edelläkävijä Camp lähestyy. H-hetki on tällä viikolla torstaina ja perjantaina.

Campia on ollut suuri ilo tehdä yhteistyössä Lamkin ja OSKu-projektin kanssa. Pitää kiittää Lamkin opettajatiimiä luottamuksesta ja innostuksesta. Monkey on saanut erittäin vapaat kädet suunnitella Campin sisältöä.

Tämä kunnia on otettu tosissaan. Tatu, Ville, Henna, Johanna, Hugo ja Tiina aikovat heittätyä ja haastaa itsensä 110 %:sti. Campiin on tulossa 58 vilkkusilmää Tampereelta, Lappeenrannasta, Turusta, Vaasasta, Lahdesta…

Campin idea on, että ammattikorkeakoulujen oppimisenmuutosagentit pääsevät vaihtamaan kokemuksia, onnistumisia ja mokia,  iloja ja suruja, rakkautta ja tuskaa yhdessä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Tämä Pernanin kuvittama Nonakan tiedon luomisen teoria, havainnollistaa sen mitä mahdollisesti Campissä saattaa tapahtua.


Nonakan tiedon luomisen teoria

Eri puolilla Suomea ammattikorkeakouluissa on rohkeita ihmisiä, jotka haluavat panostaa oppimiseen. Ihmisiä, jotka haluavat panostaa siihen niin paljon, että lahkeen puntit tutisee. Pelko voitetaan päivä toisensa jälkeen ja saadaan aikaan huimia onnistumisen tunteita.

Yksi tavoite, jonka nyt tässä määrittelin Campille on se, että yhdessä saamme rohkaistua toistemme sydämiä ja jokainen palaa voimaantuneena kotiin.

Tästä tulikin mieleeni usein käyttämäni HIT MR -filosofia. Tämän filosofian on mukauttanut opetusneuvos Johannes Partanen kirjasta The Leadership Challenge.

Tämä on ohjenuora, jota oppimisen muutosagentit toteuttavat työssään, ja se toimii myös Campissa.

Haasta Prosessi, Inspiroiva visio, Tee toiminta mahdolliseksi, Mallinna Tie, Rohkaise sydäntä.

Henna ja Ville olivat Esa Saarisen tammikuun energiatäräytyksessä viime lauantaina. Henna näytti eilen Esan näyttämän videon. Minusta se sopii hyvin tähän. Videossa on kolme kaveria, jotka soittaa 30 biisiä käyttäen vain 4 sointua. Jokaisella ammattikorkealla on käytössä samat soinnut, biisit voi jokainen valita itse. Video huipentuu koko porukan täysillä sydämestä soittamiseen ja laulamiseen.

Campin osallistujilta toivomme erityisesti prosessin haastamista, tien mallintamista ja sydämen rohkaisua. Tämä on lähtökohta, josta lähdemme yhdessä rakentamaan Campiä. Monkeyt eivät toimi tapahtuman vetäjinä vaan työntäjinä.

Ohjelmasisällön päälinjat on tiedossa, mutta itse sisältö syntyy yhdessä paikan päällä Messilässä. Ollaan rohkeita ja puhutaan sydämestä.

Dialogin neljä kulmakivaa (Dialogi ja yhdessä ajattelemisen taito)

Jyväskylässä paistaa aurinko. Toivottavasti myös siellä missä sinä tätä luet.

Nähdään torstaina!

Ville, Tatu, Johanna, Henna, Hugo & Tiina

Aiempia julkaisuja aiheesta Oppimisen Edelläkävijä Camp.

Tagged under

Olen keltapöksyinen innostuja, utelias elämään. Rakastan uusia alkuja ja työskentelyä erilaisten ihmisten kanssa. Parasta on, kun housun puntit vähän tutisee. Silloin tietää olevansa uuden oppimisen kynnyksellä. Onneksi sisäistän asiat nopeasti ja olen mukana vallan mainioissa tiimeissä. Perustin ensimmäisen yritykseni 4H:ssa, olin alakoulussa. Kasvatin purjoa julkisiin suurtalouskeittiöihin. Tämän jälkeen olen ollut perustamassa viittä yritystä. Niistä kaksi on vielä voimissaan. Rakas Monkey Business ja voimanaisten Siliä Oy. Unelmani on tehdä merkittäviä asioita. Merkittäviä minulle, ympäristölle, ihmisille, kotiseudulleni. Merkitys syntyy ihmisten kohtaamisista, itsensä ylittämisestä, oman jutun löytämisestä, oman käden jäljen jättämisestä. Haluan kasvaa yrittäjästä johtajaksi, omassa yrityksessäni. Mukavaa, että kävit kurkkaamassa profiiliani. Tutki ihmeessä tarkemmin ja soita minulle. Keksitään jotain yhdessä! Lämpimin terveisin, Johanna / 040 167 9885

Website: http://www.banana.fi

Google Profile

  1. Jocke Reply

    Korkeilla odotuksilla tulen Lahteen, vaikka olen nähnyt apinat pari kertaa tosi toimessa, aina innolla odotan mitä uusia näkökulmia saatte meidät näkemään.

    Loistavia teidän kuvat Nonaka&Takeuchin ja Isaacsin malleista. Saako niitä käyttää?

  2. Monica Tamminen Reply

    Oppeja ja koppeja tulossa kaappaamaan innolla ja monistautuneisuudella. Hienoa kuulla muiden edelläkävijöiden kokemuksia ja ajatuksia muutoksen läpiviemisestä. Askarruttaa: miten mielenmallit voivat estää uuden omaksumisen ja miten niiden yli päästään? Mukavuusrajoja rikkomattako? Miten saadaan muutosta estävät häiriköt kuriin mahdollistavalla ja positiivisella tavalla?

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.