Superkokeilu Portugalissa

Viime kuussa Ville teki toisinaan keikoilla käyttämästämme supersankariprofiilista simppelin tuotteistuksen eli PDF-version, jossa ydinkysymykset ovat…

”Superhero Name – Superpower – Achilles’ Heel – Secret Weapon – Other info.”

…joihin vastaamalla voi luoda kuvitellun tai jopa todellisen superhahmon itsestään ja käyttää sitä esimerkiksi vaapaamuotoiseen esittäytymiseen tapahtumien alussa rennon ja avoimen ilmapiirin luomiseksi.

Seuraavana päivänä supersankariprofiilin tuotteistuksesta olin Portugalin Portossa puhujana Serralves Foundationin järjestämässä luovien alojen yrittäjyystapahtumassa, ja tehtäväni oli innostaa ja aiheuttaa ajattelun liikettä sekä toimintaa kertomalla Monkey Busineksestä ja Tiimiakatemiasta 320 osallistujalle. Mietin miten koskettaa lyhyessä ajassa isoa joukkoa ihmisiä, ja päätin kokeilla supersankariprofiilia heti puheeni alkuun.

Tällä kokeilulla oli mielenkiintoinen vaikutus – seuraavat tauot sain kuunnella tarinoita ihmisten havainnoista toisinaan unohtuvan innostavan minänsä äärellä. Työkalu toimi hyvin & hauskasti puheen aloittajana ja ajattelun liikuttajana. Pitää ottaa uusia kokeiluja muissa yhteyksissä myös!

Paras idea portugalin reissulta muuten tuli Canal180 open source tv-projektilta, joka tuotti yllä olevan videon. Koen, että Monkey Busineksen keikoille tarvitaan myös Monkey TV:n toimittaja mukaan tässä hengessä, jotta voimme jatkaa asiakkaidemme ja kumppaneidemme hyvien ideoiden kantoikää ja tukea projekteja kohtaamistapahtumien jälkeenkin. Itse tein ensimmäisen työelämäkokeiluni reilut 10 vuotta sitten TET-jaksolla Savon Sanomissa ja Iisalmen paikallislehti Salmettaressa. Vuosien varrella olen kirjoittanut juttuja moniinkin lehtiin, ja aina rakastanut sitä hommaa, mutta Portugalissa kiinnostuin kehittymään toimittajana kirjoitusta pidemmälle näiden kuvaajien inspiroimana.

Yellow,

Henna

  1. Henna Reply

   Kiitti Teemu! Mitä mainituista ajatuksista jatkaisit pidemmälle?

   Kiinnostaa myös eilisen Monkey Advisory Boardin tuokset – mikä oli sulla päällimmäinen ajatus sen tapaamisen jälkeen?

   t. Henna

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.