Mikä ihmeen innovaatiotoiminta?

Monesti innovaatio ja innovointi sekoitetaan ideaan ja ideointiin. Toisinaan puhe on seuraavasta tasosta, eli ideat on viety käytäntöön. Kolmas taso, josta osa puhuu kun he puhuvat innovaatioista, on idea + toteutus + tuotettu arvo. En tähänkään ole vielä tyytyväinen, vaan kuten kaikessa Monkeyn toiminnassa, innovaatiotoiminnankin ytimessä on ihmiset. Siksi innostuin välittömästi törmätessäni Innovaattoriverkoston määritelmään innovaatiosta Tom Kelleyn kirjassa Ten Faces of Innovation: ”People creating value through the implementation of new ideas.”

Ihmiset ja ihmisten käyttäytyminen ovat innovaatioiden ytimessä. Jos haluamme luoda jotain uutta, joka tuottaa arvoa, meidän täytyy ymmärtää ihmistä. Innovaatiot ovat ja vaativat meidän mielestä enemmän empatiaa kuin teknologiaa. Toki puhtaasti teknologisiakin innovaatioitakin on olemassa, mutta usein teknologisiin innovaatiohin liittyy usein ihmisten ymmärtäminen.

Monkey tarjoaa apua innovaatiotoimintaan ja innovaatioprosessien kehittämiseen. Ei pelkästään teoriassa vaan myös käytössä. Olemme tukena ja oppaana kun ideoita keksitään ja viedään käytäntöön. Uskomme että kaikki voivat olla luovia ja kesiä toimivia ratkaisuja kunhan on järjestetty sopiva fasilitointi eli ohjaus, prosessi eli aika sekä työkalut ja tilat. Me autamme kaikissa näissä.

Uskomme että idea joka on keksitty paikanpäällä, ja paikallisten ihmisten toimesta voittaa ulkopuolisen konsultin keksimän idean. Koska ihmiset paikanpäällä ovat fiksuja ja tuntevat oman ympäristönsä, ja ennen kaikkea heidän vastuullaan on idean vieminen käytäntöön. Idean omistaminen on tärkeää.

Sovellamme innovoinnin periaatetta, ihmiset luovat arvoa viemällä uusia ideoita käytäntöön, kaikessa toiminnassamme. Innovaatiotoiminta ei ole luovuuspajoja Lapin kelomökeissä, tai kiiltäviä kuvia Wired-lehdessä, vaan kovaa työtä, kokeiluja, epävarmuutta, oppimisen tuskaisuutta, ilon kiljahduksia, innostuksesta loistavia silmiä, keskittynyttä flowta, prototyyppien rakentamista ja esittelyä käyttäjille, ideointia ja kokeiluja, ja kaiken tämän reflektointia.

Esimerkkejä siitä mitä olemme tehneet:

  • Luova Älykkyys ja Notkeus (15 ECTS) koulutuksen kehitys ja vetäminen JAMK:in Tiimiakatemialla v. 2013 ja 2014 ja 2015
  • Johtamislukio erikoistumislinjan kehitystyö Pihtiputaan aluelukiolle
  • Design Thinking & Social Entrepreneurship -leirit 4pv IE:ssä Madridissa ja RCNUWC:ssa Norjassa v. 2013 & 2014
  • Global Service JAM, Global Government JAM, ja Sustainability JAM vuonna 2013.
  • DESI -hanke yhteistyö Jyväskylän Yliopiston Viveca:n kanssa v. 2014
  • DoTheNever -työpajat vuosina 2012 – 2013
  • Agricolan opetussuunnitelman luominen yhdessä opetushenkilöstön kanssa

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.