Ratkaisuja teollisen ajan ja ajattelun ongelmiin!

Vuodesta 2006 asti olemme Monkey Busineksessä tutkineet tulevaisuuden organisaatioita. Tutkimusmatkoillamme olemme toteuttaneet yli kaksisataa erilaista kehitysprojektia yli kahdessakymmenessä maassa, viidellä eri mantereella. Ydinlöydöksemme liittyvät johtamisen ja oppimisen paradigmojen muutokseen. Teollinen toistamisen aika on ohi. Toyotalla on alettu palauttaa ihmisiä tehtaisiin. Ihminen on edelleen ydintoimija kaikkialla, ainut asia joka yhdistää kaikkia kehitysprojekteja. Oppimisen täytyy näkyä käytännössä käyttäytymisen muutoksena. Johtamisen ytimessä on itsensä johtaminen. Ketterät organisaatiot rakentuvat luottamuksen pohjalle. Innovaatiot ovat enemmän empatiaa kuin insinööritoimintaa. Ytimessä on kysymys: Millainen on ihminen? Tuo pelkojen ja halujen paradoksi.

Kokeilut ovat innovaatioiden siemeniä.

Valmennustoiminnassa uskomme osallistujien kykenevän autettuna ratkaisemaan omat ongelmansa. Meidän roolimme on ohjata prosessia, sekä aktivoida ajattelua teorialla ja tarinoilla tarpeen mukaan, luoda tila&lupa&aika dialogille ja auttaa osallistujia viemään omat ideansa arjessa käytäntöön.

  1. Ensin pitää kyetä näkemään ongelma ja pukea se kysymyksen muotoon.
  2. Tekijä on sankari! Valmennustoiminnan täytyy olla innostavaa ja synnyttää halu tehdä.
  3. Vain teot muuttavat asioiden tilaa. Itse asetettuihin kysymyksiin luodaan vastaukset kokeilujen muodossa. Pienet jatkuvasti arjessa tehdyt kokeilut johtavat pitkässä juoksussa paljon parempaa tulokseen. Tekeminen luo uuden toimintakulttuurin.
  4. Reflektio on oppimisen ydin. Kokeiluista saadut opit täytyy jakaa! Ainoa epäonnistuminen on, ettemme opi mitään.

Aktiivipoika Tatu – haastaa ajattelemaan ja toimimaan eri tavalla!

”Aina kun Monkey Business on paikalla alkaa tapahtua!” -Teuvo Metsäpelto, VTML.

Tagged under

Participating individuals in various development processies since 2005 in Finland, Sweden, Spain, Island and Oman in focus to create an organization from future. Yellow playful and sincere. My goal is to make people think and act differently. A total nongeek. Specialties: Participatory Leading Methods, focused on early stages of change processies, culture change, interaction cultures and systems thinking / pragmatism. Yellow clothing! Entrepreneurship, innovation, personal mastery, climbing, learning. Voicing - speaking from heart, raising stupid questions. Suomeksi: Simppeliyskonsultti jonka ydintä on saada ihmiset tekemään kokeiluja jotta syntyy uutta ja asioiden tila muuttuu. #kokeilukulttuuri #kokeilut #oppiminen TEKIJÄ ON SANKARI - AINOA EPÄONNISTUMINEN ON ETTEI OPI, MITÄÄN!

Website: http://www.banana.fi

Google Profile

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.