Rikastavaa vuorovaikutusta Saimaan maisemissa

Halusin vielä ennen Juhannusta jakaa teille hieman kokemuksia oppimisesta ja rikastavasta vuorovaikutuksesta (hienosta termistä kiitos Pekka Himaselle).

Saimme Tatun kanssa kunnian vetää Saimaan AMK:n TITE -tiimille kolme valmennuspäivää tämän kevään aikana. Haasteita oli monia, keskeisimpänä ehkä se, että tiimi oli sulautunut yhdeksi parin vuoden sisällä eikä yhteisiä toimintamalleja tai visiota oltu saatu synnytettyä.

Valmistauduimme Tatun kanssa ensimmäiseen valmennuspäivään lenkkeilemällä Vaajakosken mahtavissa maisemissa. Oli jännittävää huomata, kuinka vapaasti ajatus liiteli kun keskustelua käytiin lenkkipolulla sen sijaan, että olisimme istuneet perinteisesti toimistolla. Juostessa meille myös kirkastui ajatus ”Hyvät pohjat” -teemasta jolla päätettiin lähteä liikkeelle. Tällä haettiin sitä ajatusta, että ei kirjoiteta prosessin käsikirjoitusta esipuhetta pidemmälle ennen kuin saamme tarpeeksi tietoa siitä mikä asiakkaan tarve oikeasti on. Nuorempana tällainen ei olisi millään ollut mahdollista koska jännitys ja sitä kautta syntyvä varmistelu olisi ohjannut meidät kirjoittamaan tarkan minuuttiaikataulun, jota olisimme sitten noudattaneet tunnollisesti. Onneksi kokemusta on jo kertynyt (laskujeni mukaan muuten jo yli 300 valmennuspäivää!) ja usko omaan havainnointikykyyn on vahvistunut.

Hyvät pohjat saivat aikaiseksi hienon oppimiskokemuksen niin valmentajille kuin asiakkaille. Oli räjähdysvoimaista oivaltaa kuinka merkityksellistä on luoda valmennustilanteeseen vilpitön ja salliva ilmapiiri. Siinä onnistuimme mielestämme tällä kertaa hyvin. Mielipiteet ja ajatukset, niin positiiviset kuin vähän kitkerämmätkin, sanottiin suoraan. Mitä merkitystä on kysymyksellä, jos ihmiset eivät tunne pystyvänsä vastaamaan siihen rehellisesti?

Saimaan AMK:n TITE -tiimi on hieno porukka ja hyvä esimerkki kuinka nopeasti voidaan saavuttaa rikastavaa vuorovaikutusta jos vain tarpeeksi halutaan. Me päätimme keskustelun muutamaan erilaiseen visio hajatelmaan. Nähtäväksi jää, minkälainen visio tälle porukalle syntyy. Itse uskon kuitenkin, että visiotakin tärkeämpää on tiimin jäsenten halu tehdä työtä toistensa ja asiakkaidensa puolesta. Kaveria auttaen siis.

Nyt kun kausi 09-10 alkaa olla lopuillaan ja edessä on mahtavan keltainen kesä on aika kiittää kaikkia teitä. Monkey Business elää naurusta, hymyistä, kannustavista kommenteista, iloisista viesteistä, rohkeista ajatuksista ja uskosta hyvään elämään. Näitä kaikkia te, asiakkaat, kaverit, tukijat, uteliaat blogivieraat ja kumppanit olette tarjonneet meille apinoille jatkuvalla syötöllä. Kiitos siitä!

Palaamme lomalta elokuun alussa joten palataan viimeistään silloin asiaan. Osan apinoista voit löytää apinaluolan kattoterassilta myös kesällä joten jos tulee ikävä niin uskallat kyllä soittaa.

Keltaista kesää koko apinalauman puolesta,

Janne Monkey

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.