Tehokasta työskentelyä luovassa ympäristössä

Villellä oli tänään huippuidea: Testataan työpäivän rytmittämistyökalua ja katsotaan auttaako se työskentelemään tehokkaammin luovassa ympäristössä.

 

Näin se menee:

– Laita letkeää musiikkia soimaan, joka saa jalan vipattamaan.

– Päätä ensin mitä haluat saada tehtyä seuraavan 25 minuutin aikana.

– 25 minuuttia intensiivistä työskentelyä. Tee se mitä olet päättänyt. Älä tee mitään muuta.

– 5 minuuttia taukoa. Aloita tauko tuulettamalla onnistuneelle rypistykselle. Tee tauon aikana taukojumppaa, syö välipalaa, tanssi, höpöttele kavereille niitä näitä tai vaikka kutittele kaveria. Vaihda tauolla ennakkoluulottomasti uutta musiikkia taustalle.

… jatka neljä kertaa, jonka jälkeen pidä pidempi tauko. Sen jälkeen voit jatkaa tällä menetelmällä.

 

Villen, Valtterin ja Johannan kokemuksia työpäivästä:

– Ennen jokaista 25 minuuttista on tärkeää miettiä mitä aikoo sen aikana tehdä ja kertoa se muille.

– Valitse tehtäviä sen verran, että ne on mahdollista tehdä loppuun 25 minuutin aikana.

– Jos tehtäväsi vaatii enemmän aikaa, muista pitää kiinni tauosta!

– Jos tulee töihin vasta puoli 10 ehtii tehdä vain kolme 25 minuutin rykäystä ennen ruokataukoa.

– Masentava musiikki kannattaa vaihtaa asap iloisempaan.

– Älä mene Facebookiin 25 minuutin aikana (varsinkaan alussa), sillä hommat jää varmasti tekemättä.

– Facebookiin voit mennä 5 minuutin tauolla, mutta parempi on vaikka harjoitella päällä liukumista niin kuin me tehtiin ekalla tauolla. 😉

 

 

– Yellow Office on avointa tilaa. Hiljaisempaa työskentelytilaa on yläkerrassa, saunassa sekä ideavessassa. Päivän aikana mekkala voi olla aikamoinen, mikä jossain määrin haittaa keskittymistä. Huomasin 25 minuutin aikana kaikkien keskittyvän intensiivisesti tekeillä olevaan hommaan. Toki juttelimme tarpeen tullen, mutta ylimääräinen vöyhötys oli vähempää. Kun taukotuli höpötyksen ja volumen määrä lisääntyi huimasti.

– Kun 25 minuutin aikana oli saanut tehtyä ennalta päätetyt asiat, teki mieli tuulettaa.

– Usein työpäivän aikana on saanut paljon tehtyä asioita, mutta kotiin lähtiessä voi olla olo sainko nyt sitten mitään järkevää tehtyä. Tämän työkalun avulla tuli tehtäviä ryhmiteltyä isommiksi palasiksi ja jälkeen päin tuntui monen asian edenneen.

– Jokaisen 25 minuutin alkaessa, jokainen sanoi ääneen lyhyesti mitä aikoo seuraavaksi tehdä. Tämä oli hyvä juttu, niin pysyi hyvin kärryllä siinä mitä muut tekee ja pystyi helpommin kysymään tarvitsetko apua.

– Valtteri opetti meille tauolla capoeiraa, mikä oli loistojuttu vastapainona läppärillä naputtelulle. Mitä sinun työyhteisössäsi harrastetaan? Itse olen kerran ”opettanut” afrotanssia Apinoille.

– Ville työskenteli osan ajasta nappikuulokkeet korvilla blogaten ulos hälyjä.

– Kaikki kaatuu itsensä johtamiseen.

 

Lopputulemana oli hauska päivä, jonka aikana saatiin aikaan vaikka ja mitä. Voimme suositella lämpimästi testamaan tätä työskentelymenetelmää! Mitäs muita vastaavia menetelmiä on olemassa? Voisi niitäkin testailla niin löytyy itselle mieluisin tapa työskennellä.

 

Yellow, Johanna

Tagged under

Olen keltapöksyinen innostuja, utelias elämään. Rakastan uusia alkuja ja työskentelyä erilaisten ihmisten kanssa. Parasta on, kun housun puntit vähän tutisee. Silloin tietää olevansa uuden oppimisen kynnyksellä. Onneksi sisäistän asiat nopeasti ja olen mukana vallan mainioissa tiimeissä. Perustin ensimmäisen yritykseni 4H:ssa, olin alakoulussa. Kasvatin purjoa julkisiin suurtalouskeittiöihin. Tämän jälkeen olen ollut perustamassa viittä yritystä. Niistä kaksi on vielä voimissaan. Rakas Monkey Business ja voimanaisten Siliä Oy. Unelmani on tehdä merkittäviä asioita. Merkittäviä minulle, ympäristölle, ihmisille, kotiseudulleni. Merkitys syntyy ihmisten kohtaamisista, itsensä ylittämisestä, oman jutun löytämisestä, oman käden jäljen jättämisestä. Haluan kasvaa yrittäjästä johtajaksi, omassa yrityksessäni. Mukavaa, että kävit kurkkaamassa profiiliani. Tutki ihmeessä tarkemmin ja soita minulle. Keksitään jotain yhdessä! Lämpimin terveisin, Johanna / 040 167 9885

Website: http://www.banana.fi

Google Profile

  1. Ville Reply

    Hei Reetta!
    Kaverini johdatuksella kokeilimme Pomodoroa ekan kerran muutama viikko sitten. Mutta juurikin mainitsemasi Mashablen artikkeli oli impulssi toiselle kokeilulle keltaisella toimistolla. Ehkä meidän pitää testata muutkin 4 (3) ideaa! Ja sitten luoda se veikeä hybridi lopuksi 🙂

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.