Art of Hosting tulee 6.-8. toukokuuta 2013

Bloggaus suomeksi alla:

Monkey Business on mukana järjestämässä kolmatta Suomessa toteutettavaa Art of Hosting -oppimistapahtumaa. Se järjestetään Otavan Opistolla / Satulinnassa Mikkelin lähistöllä 6.-8. toukokuuta 2013.

Miksi sinun kannattaa osallistua Art of Hosting -oppimistapahtumaan?

– Hyvä paikka kokeilla ja opetella turvallisessa ympäristössä erilaisia fasilitointimenetelmiä (n.90% tekemistä ja keskustelua ja 10% luentoja)
– Hyvä paikka kehittää omia projekteja eteenpäin keskusteluissa muiden kanssa.
– Hyvä paikka tutustua mielenkiintoisiin ihmisiin.
– Sydämestä puhumisen ja välittämisen vallankumous

Miten tähän on tultu että nyt järjestämme jo kolmatta Art of Hosting -tapahtumaa Suomeen. Muistaakseni kuulin ekan kerran Art of Hostingista ehkäpä vuonna 2009 Anita Baggiolta. Hän sanoi että mä varmaan tykkäisin kyseisestä koulutuksesta. Itse olin hieman eri mieltä, ajattelin että kyllä minä Open Space:t ja World Cafe:t tunnen, enkä jaksa lähteä enää niitä kertaamaan. Olinhan sentään Tiimiakatemian käynyt, ja osallistunut useisiin World Cafe:isiin esim. Society for Organizational Learning:in tapahtumissa, sekä vetänyt niitä itsekin erinäisissä tapahtumissa. Asia jäi hautumaan alitajuntaani.

Vuonna 2009 Kööpenhaminassa järjestettiin suuren ilmastokokouksen yhteydessä Survival Academy, itseorganisoitunut pop up-koulu, jonne ilmoittauduin vetämään työpajaa, muistaakseni teemalla mielenmallit. Sain innostettua myös Liher Pilladon ja Henna Kääriäisen ajatuksesta. Kun aika koitti, minulla oli kuitenkin sen verran kiirettä ja stressiä että en voinut lähteä Kööpenhaminaan. Henna ja Liher, ja Tiimiakatemialla vaihdossa ollut Rogerio Gonzalez lähtivät. Köpiksessä Henna ja Liher tapasivat mielenkiintoista porukkaa, osallistuivat erilaisiin työpajoihin. Samalla reissulla he kävivät tutustumassa Etelä-Ruotsissa MSLS-ohjelmaan, josta muutama opiskelija oli tehnyt projekteja yhdessä Tiimiakatemian kanssa aiempana vuonna. Mukana Ruotsin reissussa oli Kaospilot Benjamin Aaron, joka oli innostunut tämän riemukkaan joukon seurasta Survival Academyssa.

Henna, Liher ja Rogerio järjestivät työpajan Ruotsissa Karlskronassa. Kysymys oli, mitä voisimme tehdä yhdessä. Porukkaa oli MSLS:stä, Kaospilotsista ja Tiimiakatemialta. He keksivät järjestää Art Of Hosting -koulutuksen Ruotsiin, MSLS:n/BTH:n kampukselle. Ydin järjestelytiimiin kuului Henna, Liher, Benjamin (Kaospilot) ja Kati (MSLS). He tekivät valtavasti töitä parin kuukauden ajan, ja meitä lähti Suomesta pari autollista, plus muutama lentokoneella kohti Karlskronaa, missä tapahtuma järjestettiin. Henna oli siinä vaiheessa saanut dialogista ja piirissä istumisesta tarpeeksi, joten minä pääsin järjestäjä-kortilla mukaan. Tsekkaa Liherin englanninkielinen blogipostaus ennen tapahtumaa.

Tykkäsin Art Of Hosting -koulutuksesta huimasti! Osallistuin aktiivisesti etenkin tuomalla omia projekteja ja kysymyksiä pöydälle. Esimerkiksi Open Spacessa pohdin kuinka verkostoja johdetaan, olihan paikalla ihmisiä monista eri verkostoista ja yhteisöistä. Kirjoitin siitä silloin myös englanninkielisen blogipostauksen. Ajattelin että tällaiselle innostavalle, ja käytännölliselle koulutukselle olisi tilausta myös Suomessa.

Mukana Ruotsissa ollut Emma Ojala soitti minulle ehkä syksyllä 2011 ja sanoi, että he ovat Tiimiakatemialla suunnittelemassa Art of Hosting -koulutuksen järjestämistä Suomeen. Sanoin että mainio idea, ja että olinkin puhunut asiasta myös Otavan Opiston Ville Venäläisen kanssa nettikätilö-pajan yhteydessä aiemmin keväällä. Nettikätilöpajan jälkeen olin aivan vakuuttunut että Otavan Opisto on oikea paikka järjestää AoH Suomessa. Käskin Emman soittaa Villelle, ja niin pian olinkin mukana konferenssipuhelussa jossa juonimme AoH:n tuomista Suomeen. Mukana myös Tanja Korvenmaa, kuka oli myös osallistunut AoH-koulutuksiin ulkomailla aiemmin. Otavalta Ville Venäläinen on ollut mukana alusta asti, ja Hanna-Riikan työ käytännön järjestelyiden kanssa uskomatonta. Meillä on ollut kyllä huipputiimi kasassa.

Ensimmäinen oppimistapahtuma järjestettiin vuosi sitten keväällä, ja se oli menestys. Mukana n. 50 innokasta oppijaa Suomesta ja lähialueilta, mm. Ruotsista ja Virosta. Mukana vetämässä ja isännöimmässä tilaisuutta ovat myös Toke Möller ja Monica Nissen. Järjestäjäjinä olimme otettuja innostuneesta vastaanotosta, ja päätimme järjestää syksyllä uuden, tällä kertaa suomenkielisen. Osallistujia syksyllä oli n. 30, ja mukana järjestelyissä aktiivisesti konkari fasilitaattori Jan-Erik Tarpila, kuka osallistui kevään koulutukseen, ja jälleen hyvä fiilis ja palaute.

Joten tässä sitä ollaan, keväisen perinteen mukainen englanninkielinen Art of Hosting -järjestetään Otavan Opistolla / Satulinnassa 6. -8. toukokuuta. Tervetuloa mukaan!

Ps. Olisi mukava kuulla ja lukea myös Tanjan ja Emman versiot tarinasta, heillä varmasti on oma tarina kerrottavana siitä kuinka Art of Hosting rantautui Suomeen.

Here’s the blog text in English:

We are busy organizing the next international Art of Hosting and Harvesting Conversations that Matter -training here in Finland in coming up May. We are doing it together with Otavan Opisto, Tanja Korvenmaa, Jan-Erik Tarpila among many others. I think it’s going to be great fun, as it has been the three previous ones I have participated.

It was back in 2009 maybe when I heard about the Art of Hosting for the first time from Anita Baggio (Seidler). Back then I thought it would probably not offer me much as I thought I knew about World Cafe and Open Space having been through Team Academy and in several events. But how fool I was? It was 2010 when I eventually participated in Art of Hosting in Karlskrona organized by key-team with MSLS student Kati, Tiimiakatemia Alumnis and fellow Monkeys Henna and Liher and Kaospilot Benjamin. It was the first time in this scale that 100 people came together from these radical schools to have good time and learn together about hosting and harvesting conversations.

Liher wrote a blog post about the history in English. And I did also a post about Network Leadership during the training. Emma Ojala, Vilma Mutka and Petrus Piironen were there too with me from Finland among maybe 10 others. I enjoyed the training a lot; met bunch of interesting people as well as brought home a new tool called Pro-Action Cafe. And I thought, we got to organize this in Finland too.

But knowing my skills and strengths nothing happened until after Otavan Opisto’s Nettikätilö Workshop (2011) Emma Ojala called that they had decided to bring AoH to Finland, and asked if I wanted to be part of it. I said yes, and let’s do it with and at Otavan Opisto (Ville V and Hanna-Riikka and everyone else), as it’s the perfect place for this kind of training. And so we did, Tanja Korvenmaa, also AoH Alumni jumped on board and we managed to get dates so that Toke Moller and Monica Nissen could join as well.

For the first training we got about 50 people mostly from Finland but also from for example Estonia and Sweden. It was a great success. Good spirit, happy faces and new friends and ideas to apply into practice. We decided to do it again, soon, this time in Finnish in Autumn 2012 and in Finnish. We got about 30 people in, and it went well. We were encouraged to move on, and continue learning and doing.

So a new Art of Hosting is emerging in Finland. Yet again at Otavan Opisto / Satulinna nearby Mikkeli, Finland. The dates are 6th to 8th of May. You are very warmly invited to join us to learn together about hosting and harvesting conversations that matter. It’s going to be fun!

Why should one join?

This is what I wrote to my fellow monkeys earlier this year:

* It’s a great safe place to experiment and learn about different methods and techniques related to hosting conversations. About 90% is action and conversations and maybe 10% are lectures.
* Great place to develop your own projects and ideas or questions further together with others.
* Fantastic opportunity to meet other interesting people
* Revolution of speaking from the heart and taking care (Monkey’s mission)

Check the website now and register. Space is limited.

Tagged under

2 Comments

  1. Ville Reply

   Hi Martin,

   thanks so much for the correction. You are very right, and I got the dates wrong. Now fixed for the blog post. Thanks once again,

   Ville

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.