Ideajamit Jyväskylässä 23.11.

Antti-Prototyyppi

Bloggaus suomeksi alla:

Vajaan kahden viikon päästä, lauantaina 23.11. pääsemme tositoimiin jumppaamaan monia ideoita eteenpäin Jyväskylän Lutakossa järjestettävissä Ideajameissa. Ideajamit ovat osa Sitran ja Jyväskylän kaupungin kohti resurssiviisautta -yhteishanketta, ja meidät on pyydetty mukaan suunnittelemaan ja järjestämän tätä toiminnallista kehityspäivää.

Projekti on innostava, koska pääsemme kokeilemaan jälleen jamikonseptia, jossa ihmiset tuodaan yhteen rakentamaan prototyypit ideoista, ja keräämään niistä palautetta käyttäjiltä. Ideajamit perustuu ajatukseen, että sopivan prosessin, työkalujen ja fasilitoinnin avulla osallistujat saavat kehitettyä ideoita rutkasti eteenpäin.

Ideoiden omistajia on ilmoittautunut mukaan kymmenisen kappaletta, ja mukaan vielä mahtuu muutama. Lisäksi erittäin tervetulleita ovat kaikki muutkin ideoiden kehittämisestä innostuneet ihmiset, voit ilmoittautua suoraan täällä, ja lisätietoa tapahtumasta löytyy Sitran verkkosivuilta.

Here’s the blog text in English:

In about two weeks time, on Saturday the 23rd we will run a user centered design day here in Jyväskylä. The day is called Idea Jam, and it is part of Sitra’s and the city of Jyväskylä’s Towards Resource Wisdom -project. We have been hired to design the day, organize and facilitate it. We do it in close collaboration with Sitra.

The project is very interesting as we get to experiment again with the Jam concept, where people are brought together to brainstorm, create prototypes of the ideas, and gather feedback from potential users. All in 8 hours time. The idea of Idea Jam is based on the idea that everybody is creative and can develop cool solutions when given the right process, tools, time, space and permission. The idea is from the Kelley brothers, and is very well presented on this TED talk by David Kelley. I have written a blog post about it earlier as well.

The event will be hosted in Finnish in Lutakko, and you can still sign up directly here, and find more info about the event at the Sitra website.

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.