Maanantaiaamujen tärkeys

Eilisen kirjanpidon keskeltä löytynyt E.Saarisen kirje Paphos-alumneille innoittaa minua kirjoittamaan maanantaiaamujen merkityksestä meidän yritykselle (siis jollekin minkä onnistuminen ei ole aivan varmaa). Kutsumme viikot aloittavaa dialogitapaamistamme englanninkielisellä nimellä ”Monday Mornings are for Monkeys” eli suomeksi sanon: maanantaiaamut ovat apinoille, eli meille! E.Saarinen kirjoittaa:

Parempi ajattelu synnyttää parempaa elämää. … Vastavoimien edessä tarvitsemme”keskittyneen ajattelun tilanteita”, jotta puhtaus meissä voi puhua ja synnyttää oivallusavautumia läpi aikalaiskliseiden rähmän ja ohi pintakiireellisten lyhytnäköisyyksien. Jokaisen on itse löydettävä omat tärkeimmät oivalluksensa niihin taitekohtiin, mitkä nyt ovat esillä ja käsillä. Toivon, että tammikuun kohtaamisemme voisi tänäkin vuonna olla sellainen tilanne – oivallusten ponnahdusalusta paremman elämän puolesta ja lähtölaukaus eteenpäin.

Maanantaiaamut apinoiden kanssa ovat minulle tälläisiä oivallusten ponnahdusalustoja. Esan vetämä tammikuun energiatäräytys oli myös. Kun maanantaina kahvin kanssa avaamme dialogin check-in henkiseen tapaan kysymyksillä kuten ”Mitä tapahtuu? Mikä nyt on tärkeää?” (Senge) tai Mitä kuuluu? ja kun minua oikeasti vuorollani kuunnellaan ja saan olla oma itseni, yhdessä ajattelu on mahdollista. Dialogi soljuu eteenpäin mukavasti. Olemme läsnä ihmisinä, kännykät ja tietokoneet on poissa käsistä.

Viikottaiset kolmen tunnin treenit auttavat tiimimme toiminnan suuntaamisessa. Jaamme kuulumisia töistä ja kotoa. Tiedämme mitä toisille kuuluu ja mistä kenkä puristaa, jos puristaa. Aina ei ole helppo sanoa jos olo on heikko ja voimaton, mutta kaverit aistivat sen ja rohkeasti sitä minulta kysyvät. Voimme myös jakaa tehtäviä uusiksi, jos tarve sitä vaatii. Välillä nauretaan paljon, toisinaan silmät kostuvat. Hyvä diaologi energisoi.

Syksyllä maanantaiaamut pysyivät kalenterissa, mutta uuden vuoden puolella olemme lipsuneet pyhästä tavasta. Se on tuntunut ja näkynyt toiminnassa. Pitää pyhittää pyhä. Tänään keksimme uuden idean kuinka pitää firma nousussa, joka kuukauden ensimmäinen maanantain pyhitämme kokonaan Monkey Busineksen kehittämiselle, ja hoidamme asiakasprojektit muina päivinä. Tällöin voimme aamutreenien päälle keskittyä esimerkiksi tuotteistamiseen, talousprosessin hiomiseen, kampanjan suunnitteluun ja toteutukseen tai muihin yleisiin toimenpiteisiin, mitkä helposti hukkuvat kaikkeen kiireeseen. Yksi idea on, että kuukauden ekana eli kehittämismaanantaina voisi kutsua mukaan jonkun kaverin antamaan näkökulmaa. Muulloinkin olette tervetulleita ristipölyttämään. Onko vapaaehtoisia?

Ps. Onko teidän firmalla tai yhteisöillä vastaavia tapoja?

Tagged under

More Action. More Chaos. More Mistakes. More Learning.

© 2008-2015 Monkey and Banana Osk. c/o Crazy Town, Lutakonaukio 7. 40100 Jyväskylä. Y-tunnus: 1864486-7.

Soita toimitusjohtajallemme Tatulle +358 40 831 8118

Monkey Business is a registered trademark of Monkey and Banana osk. Monkeys reserve the right to change themselves and the world.